Milyen beállítást javasoltok ehhez az objektívhez?
Mutatok pár képet, kicsit el vagyok keseredve hogy ennyire ne legyen jó rajza, nagyon nem tetszik.
Kompozíciót ne nézzük most, technikailag lennék kíváncsi, mit rontottam el, hogy lehetne többet kihozni ebből az obiból, szerintem nagyon lágy a rajza, de még f8-f10 fölött is.
Exif adat mindegyiknél van.
Link: [link]
Még nem volt alkalmam másikkal is kipróbálni, mert most vettem nemrég a gépet, Nikon D80 egyébként. Van egy 18-55, azzal is meg fogom nézni.
Zajszűrés ki van kapcsolva.
És nekem is pont ez a bajom, hogy a Sony DSC-H2 10 éves kompakt gépem is jobb képet készít mint a d80-al és ezzel az objektív kombóval sikerült...
22e Ft-ért vettem postával egyébként.
Ezt nem értem én... dslr fogású kompaktba illetve bridge gépekben ott van a nagy tele, de még ha prémium kompakt is, akkor legyen max. 200mm ekv. gyújtótávolság, és egy 1"-es szenzor és máris sokkal szebb képeket készít, de legyen csak egy kompakt, a zajkezelés miatt tré csak a kép, de egyébként szép rajza van, és a vonalélesség is rendben van. És ez egy tele objektív negyedéért, harmadáért, az egész gép... ez a dslr mizéria csak a pénzről szól, szerintem nem lehet annyival több előállítani egy jó objektívet némi elektronikával, mint egy 100e ft-os gépet full elektronikával, szenzorral, és még az objektív részével. Nagy lehúzás.
Pl. adott a Panasonic FZ1000 fényképező, és egy Nikkor 70-300 VR ED
itt van két tesztkép:
FZ1000:
70-300: [link]
Ránézésre (nyomtatásnál pl.) nincs különbség, és csak az objektív kerül annyiba, mint a Panasonic egész gépe, amiben szintén benne van a stabilizátor...
Direkt azért vettem dslr gépet, hogy tisztább, zajmentesebb képeket készíthessek mint egy kis szenzoros kompakttal, de az eredmény nem sokkal jobb.
Volt egy D60-am, és ahhoz volt a 18-55, amiket azzal készítettem azok jók lettek, nincs bajom velük, de ez a tele az agyamra fog menni.
Hát azért ebben a hozzáállásban van némi félreértés. A filmes korszak olcsó teléi azok a 9x14 cm-es nagyítás élvezetére szolgáltak, arra nagyjából jók is.
Ha vásárlás előtt kérdezted volna a népet, mondták volna, hogy 70-300-as olcsó, de jó tele, az egy nem létező fogalom. Még az egy jó kompromisszum, ha 8-ra rekeszelve 200-ig elviselhető. Nekem Canonból jóval drágább volt (160, igaz, IS-el), de azzal is azon kaptam magamat, hogy az előselejtezés során a 200 fölöttivel készült képeket ugyanúgy törlöm, mint az életlenre sikeredetteket, sajt rövidebbjéhez képest annyi volt a különbség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!