Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Miért van az, hogy a tükörben...

Miért van az, hogy a tükörben másképp látom magam, mint egy selfin?

Figyelt kérdés
Melyik a valósabb kép? Mintha az egyik egy úgymond inverzet mutatna. Hogy működik ez?
2016. máj. 29. 18:32
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Selfin mások fényviszonyok és a távolság

A selfin közelebb van a lencse így jobban kijönnek a rácok (egyenetlenségek) és erre még a rend szerinti oldalfény a is rátesz egy lapáttal.

2016. máj. 30. 11:31
 12/17 anonim ***** válasza:
Butaság hogy a tükörkép miatt más, ha melletted áll más is a tükörben, őt sem látod másmilyennek. Amiatt tűnik furcsának a fénykép mert magadat látod, és állóképen.
2016. máj. 30. 19:38
 13/17 anonim válasza:
Ezeket a mm-es dolgokat nem értem. Most hogy kell elkészíteni egy 200mm-es képet,mint amit linkeltél?
2016. máj. 30. 20:42
 14/17 anonim ***** válasza:
65%

Azok a milliméterek az optika gyújtótávolságát jelentik. Ez egy fizikai tulajdonság, a mobiloknál jellemzően fix, nem változtatható. Fényképezőgépen a zoom változtatja, a "kevés millimétert" hívják nagylátószögnek, a mobilok, sportkamerák jellemzően ilyenek - sajnos ezeknek a jellegzetessége, hogy portréra nem alkalmasak, pont a fenti torzítás miatt.

Az emberi szem gyújtótávolsága kb 50 mm-nek felel meg, az ekörüli (vagy e feletti) gyújtótávolságú objektívekkel készült portrékat már torzításmentesen látjuk - pontosabban úgy látjuk a velük leképezett arcot, ahogy szabadszemmel is, míg ugye nagylátószöggel készült portré esetén az arányok torzulnak, tulajdonképp egy egészen más arcot látunk az így készült képen.

Lehet ismét lepontozni.

2016. máj. 30. 21:29
 15/17 anonim válasza:

Az én fényképezőmön az van rajt,hogy 4.5-99.0 mm 1:3.4 - 63 -> ez nem tudom mit jelent.

Ezeken kívül a Zoomolás azt hiszem 25mm-550mm es.Tehát ha jól értem akkor ha kicsit zoomolok,akkor tudok jobb képet készíteni bárkiről?Érdemes kicsit zoomolva fényképeznem?Elnézésed kérem,hogy ennyire nem értek hozzá,de nagyon szeretnék informálódni.

2016. máj. 30. 21:49
 16/17 anonim ***** válasza:

1:3.4 - 6.3 -> ez az objektív fényerejét jelenti.

4.5-99.0 mm -> ez az optika fizikai gyújtótávolsága, de mivel a képérzékelő nem akkora mint a hagyományos filmnegatív hanem jóval kisebb, ezért meg kell szorozni a te esetedben 5,5-tel, így meg kapod a 25-550 mm-es ún. ekvivalens gyújtótávolságot.

Ennyi a szakmai rizsa, amit nem baj, ha nem értesz, a lényeget tökéletesen leszűrted: portréhoz kicsit rá kell zoomolni, hogy az optika torzítását elkerüljük. Általában 50-80 mm-en szoktakportrézni, persze mint mindig, ez alól is van kivétel, nem kőbevésett szabály, de érdemes megfontolni.

Sajnos mobiloknál nincs lehetőség zoomolni.

2016. máj. 30. 22:02
 17/17 anonim válasza:
már csak az a baj,hogy nem írja sem a mm-t sem a zoomolás mértékét a gépem....no mindegy,okosabb lettem ettől most.
2016. máj. 30. 22:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!