Miért látom másképp magam fotókon, mint amilyen vagyok a tükörben?
Nem függ össze. Nekem elég nagy egóm van, mégis pocsékul festek a fényképeken, mintha nem is én lennék. Tükörben tök szép vagyok, de amikor az életrajzomba csináltam magamról képet, na akkor mit össze szerencsétlenkedtem :D A 20. kép elfogadható lett. Az sem lett szép, de úgy ahogy elment.
Egyszerűen nem vagy fotogén, nem vagy egyedül ezzel.
A fotón két dimenzióban látod az arcod, a tükörben viszont háromban.
A vaku is sokat változtat. Természetes fény mellett jobb portrékat lehet készíteni
A fotó is torzíthat (az objektív torzítja a képet), ha nem szakérelemmel készítik.
A tükör is torzít, ha rossz minőségű. Sőt, van olyan tükör ami kifejezetten, direkt slankít (majdnem minden ruhaboltban ilyen van... :) )
fotó 100% hogy torzít, míg egy nem hepehupás girbegürbe tükör semmit sem torzít. Főleg a mobilos kamerák torzítanak, egy épületet fényképezve gyönyörűen látszik, ahogy a halszem optika miatt az épület egyenes fala a képen még is görbe.
Vízszintesen fényképezve a kép szélein nyújt, és görbít, a közepe felé pedig összenyom függőlegesen. Emellett a digitális fényképező az infravörös tartományba, és az ibolyántúli tartományba is belelát, és ez a végső képen a látható tartományhoz adódik hozzá, na meg mivel a digitális színes kép színszűrésen alapül, a színhűség a színszűrők minőségétől függ.
Még a profi gépek sem tökéletesek, bár jobbak. A vaku is sokat ront a helyzeten, ugyan is a világos bőrűeknek ragyogni kezd tőle a bőre, a kevésbé bevilágított területen (pl szemgödör) viszont sötét marad, így nagy lesz a kontraszt. Sötétebb bőrű embereknél viszont jóval kisebb ez a kontraszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!