Mit gondoltok a mirrorless fényképezőkről?
Első digitális fényképezőmnek egy canon m10-est választottam ki.
Sok kritikát olvastam, veszekedtek a MILC gépekről, de a kezdeti szimpátiámat a gép iránt nem rontották el.
Attól félek hogy annyira megtetszett(külsőre,fogásra,az amit a marketing mond róla), hogy elsiklok a tényleges technikai hiányok és használati problémák fölött.
Mi a véleményetek a gépről, mint első fényképezőgép (mind fotó-s,mind videó-s célokra)?
(Illetve azt szeretném kérni,hogy a fogás ne legyen szempont.)
Ha kommentelsz, odaírnád,hogy magadat mennyire érzed hozzáértőnek?(pl.: 1-10-es skálán,1-es a Nagymamám,2-es én vagyok,8-as az,aki már fényképezésből is él(persze ehhez képest érezheted magadat jobbnak és rosszabbnak is...csak úgy próbáltam behatárolni))
Illetve a nemedet és a korodat is légyszi(a nemet csak érdekességképpen,persze semmi nincs,ha nem mondod meg)
Köszönöm szépen,ha válaszolsz!
Szerintem teljesen felesleges a kérdésed, mert már megvetted a gépet, használod és szereted. Szerintem teljesen mindegy, hogy mások (akár használták és tetszett/nem tetszett nekik, vagy olyanok, akik sosem használták, csak véleményt alkottak róla) mit gondolnak róla. A lényeg az, hogy neked mennyire jön be, neked mennyire felel meg és főleg te milyen képeket tudsz vele csinálni. Attól, hogy nektem, vagy bárki másnak tetszik/nem tetszik, attól te még se jobb, se rosszabb képeket nem fogsz csinálni vele. Sőt remélhetőleg azt sem fogjuk a véleményünkkel befolyásolni, hogy te mennyire szereted/nem szereted a saját gépedet. Akkor meg mi értleme ennek az egész kérdésnek? Értem, hogy közvéleménykutatást akarsz csinálni és megerőszítést/cáfolatot keresel arra, hogy jó gépet választottál-e. De minek mindez?
Ne a géppel foglalkozz, hanem a képekkel. A fotózásban ugyanúgy nem az számít, hogy mivel műveled, mint az írásban, vagy a festésben. Befolyásolja a végeredményt, hogy milyen a toll/ecset fogása, az írógép működése, mennyire esik kézre, amit használsz, stb. De ettől még egyik írót, költőt, festőt és fotóst sem attól tartják nagyra, hogy milyen eszközzel alkotott, hanem hogy milyen végeredményt produkált. Szóval a gép (és pláne a te gépedről mások véleménye) helyett inkább a saját fényképeidre koncentrálj!
Szerintem nagyban attól függ, hogy tetszik-e majd, hogy mit használtál előtte.
Ha kompaktról váltasz, ahhoz képest jobb lesz. Ha tükrös géped volt/van, ahhoz képest nem lesz jobb.
Nekem volt Canon M MILC-em, de még az előző modell, úgyhogy csak arról tudok nyilatkozni.
Második gépnek vettem, hogy ha nincs kedvem a tükröst cipelni, legyen nálam valami.
A szenzor jó, rá tudtam tenni a Canon obikat (bár úgy már nem volt épp egy zsebgép).
Alapvetően jó képet csinált, jópofa volt, hogy a fókuszpontot pusztán érintéssel ki lehetett választani.
Ami nem tetszett: a tükröshöz képest lassú a fókuszálás, nincs kereső, ami napos időben zavaró volt (nem láttam semmit a kijelzőn).
Szóval szerintem ha nem tükrösről fogsz lefelé váltani, akkor tetszeni fog. Bővíthető, cserélgethető az obi, ami előnyös lehet.
Köszönöm szépen mindkét válaszolónak.
Az elsőnek annyit szeretnék hozzáfűzni,hogy a kérdés célja az volt, hogy ne vásárlás után derüljön ki, hogy valami fatális nagy hátránya van, amit nem vettem figyelembe, mert amatőr vagyok. Illetve ha már kint van a kérdés, nem értem,miért jó, ha az ember vitázni kezd...
Mindkettőnek ment a zöld pacsi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!