Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Külső vakum lassan 2 éve nem...

Külső vakum lassan 2 éve nem működik (többi lent). Megéri - ha lehet egyáltalán - megjavíttatni, vagy inkább vegyek újat?

Figyelt kérdés

Van egy Sony tükörreflexes fényképezőm, aminek elromlott a beépített vakuja. 25.000-ért csinálták volna meg a szervízben, ezért inkább külső vaku vásárlása mellett döntöttem ugyanekkora összegért. Ennek már 3 éve. A külső vaku Soligor márkájú, valószínűleg nem a legjobb, de nagyon ritkán használom a gépet, a célnak teljesen megfelelt.

A gond az volt vele, hogy elemmel működött és jó pár alkalommal nem kapcsoltam ki használat után, aminek az volt a következménye, hogy egyfolytában töltött állapotban tartotta az elektronikát, többször le is merítette az elemeket. Egyszer azonban egy ilyen inciens után (2 éve), a vaku egyszeren nem kapcsolt be az új elemekkel és nem reagált semmire. Azóta egy szekrényben porosodik, most viszont szükségem lenne vakura.

Azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek mi lehet a baja, meg tudom-e javíttatni, esetleg érdemesebb új vakut vennem?

Köszönöm!

2016. máj. 11. 13:50
 1/1 anonim ***** válasza:
Egy vakuban nincs négymagos processzor, tehát aránylag könnyen javítható. Egy próbát megér, ha egyébként elégedett voltál vele, lehet kétforintos baja van csak. Persze használtan (főleg külföldön) olcsóbban is találhatsz, mint amennyibe 4 átlagos ceruzaelem kerül. Én 1 euróért vettem 36-os kulcsszámú dupla vakut.
2016. máj. 11. 14:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!