Külső vakum lassan 2 éve nem működik (többi lent). Megéri - ha lehet egyáltalán - megjavíttatni, vagy inkább vegyek újat?
Van egy Sony tükörreflexes fényképezőm, aminek elromlott a beépített vakuja. 25.000-ért csinálták volna meg a szervízben, ezért inkább külső vaku vásárlása mellett döntöttem ugyanekkora összegért. Ennek már 3 éve. A külső vaku Soligor márkájú, valószínűleg nem a legjobb, de nagyon ritkán használom a gépet, a célnak teljesen megfelelt.
A gond az volt vele, hogy elemmel működött és jó pár alkalommal nem kapcsoltam ki használat után, aminek az volt a következménye, hogy egyfolytában töltött állapotban tartotta az elektronikát, többször le is merítette az elemeket. Egyszer azonban egy ilyen inciens után (2 éve), a vaku egyszeren nem kapcsolt be az új elemekkel és nem reagált semmire. Azóta egy szekrényben porosodik, most viszont szükségem lenne vakura.
Azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek mi lehet a baja, meg tudom-e javíttatni, esetleg érdemesebb új vakut vennem?
Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!