A Pentax miért csak a " futottak még " kategóriát képviseli?
Pentax <3
Az amerikai katonák is ezt használják...az extrém körülmények miatt.
Videózáshoz sokáig keresgéltem, nikon 5500d...ami rettenetesen zajos képet produkál, rosz fényviszonok mellett...akkor néztem canont, abból is a 751dt. Ez már türhetőbbnek látszott, de mint kiderült ezsem felel meg azigényeimnek, mivel hajlamos a moire hibára...
Aztán megláttam a pentaxot. Egész jó minőség, és nem kell kompromiszumokat kötnöm! Messze nem bántam meg imádom!
Második: a Kodakkal az a helyzet, hogy nem váltott időben a digitális fényképezőgépekre. Úgy gondolta, hogy a neve miatt az emberek továbbra is megveszik a termékeit. Ezt pontosan így olvastam. Pedig hát nem... attól, mert egy cég egy bizonyos korban újító/forradalmi volt, nem biztos, hogy a jövőben is kitartanak mellette az emberek, főleg ahogy változik a technológia. Itt nincs kecmec: tudni kell tartani a lépést, vagy lemaradsz. Nos, a Kodak is egy roppant forradalmi cég volt a manuális fényképezés korszakában, de aztán jött a digitális fényképezőgépek korszaka, nem váltott, lemaradt. Aztán 2012-ben csődeljárás alá került, és ugyan manapság is létezik még, de már csak vergődik. Próbálkozott a nyomtatással is, de abban sem remekel, aztán mostanában már mindenféle random tárgyon láttam a nevüket, pl. pólók (?) és fülhallgatók (??). Elemeket is láttam tőlük, de azt asszem régen is gyártottak a fényképezőikhez. Persze ezek a mostani elemek már csak szerintem ilyen konzumtermékek, ezeket is élelmiszerboltban láttam, nem profi fotós boltban... Szóval ez a helyzet a Kodakkal.
A Pentax jó ideje nem önálló cég már, a Ricoh márkaneveként működik. Japán cég mind a kettő, a Pentax és a Ricoh is, szóval nagy valószínűséggel megbízható (nekem nincs velük tapasztalatom). Amúgy nem futottak még kategória, csak nem reklámozzák őket, mint a Canont vagy a Nikont. Pont lehet, hogy ezért sokkal jobb is, neten sok pozitív értékelést találtam (nem mintha a Canon vagy a Nikon rossz lenne - főleg, hogy ők is japánok ugye és a mi Canon fényképezőgépeink mindig jól működtek).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!