A Pentax miért csak a " futottak még " kategóriát képviseli?
Első sorban nem a műszaki tartalommal van a gond, hanem a céggel. Nagyon hánytatott sorsú márka, kézről-kézre járt a különböző tulajdonosokkal, és senkinek nem sikerült igazán lendületet adnia a cégnek
Ez viszont sajnos a műszaki tartalomra is kezdi rányomni a bélyegét, kevés a pénz fejleszteni, csúsznak a beígért dolgok, és összességében ez a két ok komoly bizalmi válságot is okoz, akinek még volt Olympus rendszere és megélte, hogy egyik napról a másikra összeomlott az egész, az óvatosan fektet ismét olyasmibe, ami gyorsan elértéktelenedhet (a két nagynak 30-40%-os részesedése van a DSLR piacból, a Pentaxnak 5% körüli, és náluk nincs akkora cégbirodalom sem, mint egy Sonynál, hogy valahogy csak túlélik, ha jön a baj)
Beugró DSLR szinten pedig a Pentaxba pakolják a legtöbb cuccost és csak a Pentax vázak esőállóak kezdő gépeknél.
Most jött ki az FF vázuk, tehát úgy néz ki hogy még sokáig terveznek a piacon lenni. Leírni semmiképp sem szabad a márkát.
Ja és nem vagyok pentax fangay, nincs pentaxom.
Érdekes ez a kérdés, valójában talán a marketing nem túl jó. Nagyobb műszaki üzletekben sincsenek jelen, pedig nem csinálják rosszul, masszív vázaik vannak és állítólag 2013-ban jóval több objektívet adtak mint a Canon vagy a Nikon: [link]
Ezt személy szerint sem megerősíteni sem cáfolni nem tudom :)
Bizonyos típusok között nincs semmi átalakítás, például a K-7 be való összes tartozék jó a K-5 vagy K-5IIhöz, mint például akksi, vagy a nagyítós szemkagyló.
Talán a Pentaxra a legegyszerűbb feltenni a régi filmes objektívjeit, ezt nyíltan támogatják is, becsületükre legyen mondva a vázba teszik a stabilizátort. Szóval valóban nem rossz márka, nagyobb reklámja is lehetne :)
Azt hol látod, hogy több objektívet adtak el, mint a canon és a nikon? (a linkeden én nem találom ezt az adatot).
Mert ez közel lehetetlen, figyelembe véve, hogy a DSLR piacon a canon és a nikon együtesen több mint 80%-ot birtokolnak, a Pentax pedig 10% alatt van.
"Azt hol látod, hogy több objektívet adtak el, mint a canon és a nikon?"
És ezt hol látod hogy valaki ezt írta? Mert én olyat olvastam hogy a pentaxnak több objektíve van.
Gondolom azzal téveszted össze, hogy hány APS-C-re optimalizált lencséje van a Pentaxnak. Ez nem eladás, hanem mivel a Pentax csak APS-C-ben utazott, ezért nekik az összes objektívük ilyen (Canonéknál ez fut EF-S jelzéssel), de még így is a canon paletta több mint 2x akkora, mivel aps-c-re fel lehet rakni a FF-re való (EF jelölésű) objektíveket is...
Szóval ez csak egy ügyes marketing stratégia, kiválasztottak egy részterületet, ahol ők nyertek, mintha a Mazda azzal bizonygatná, hogy nagyobb autógyár mint a Toyota, hogy nekik van 2 üléses roadsterük, a toyotának meg nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!