55000 expo sok?
Inkább azt mondanám, hogy nem kevés.
Profi vázak 200 - 300e expo-t is teljesítenek, egyébként én olyan 100e környékére tenném a nem profi vázak "élettartamát".
Nézd meg a fotós képeit. Sokat járt trópusokon? Vagy esetleg sivatagban is fotózott? Ha gyakran váltott objektívet a fenti helyeken akkor mindenbizonnyal a váz szerkezet "kopása" is nagyobb mértékű, mintha csak "normál" városban kattingatós fotós használathoz hasonlítjuk.
És hol nézze meg hogy miket fényképezett az eladó? :)
Egyébként D90 már azért haladó kategória. Mennyiért adja ennyi expoval?
Ez még kb. az élettartam 1/3-a körül lehet, de valóban attól függ mennyire volt cibálva mindenfelé. Leejtette-e vagy kétszer mert miért ne, ilyesmi.
"És hol nézze meg hogy miket fényképezett az eladó? :) "
Ez azért nem olyan bonyolult. Minden fotós szeret picit a képeivel dicsekedni. Egyszerűen megkéred, hogy mutasson pár képet amit a masina készített. Amúgy is kipróbál ilyesmit az ember, nyugodtan rá lehet kérdezni, hogy esetleg a saját képeiből mutasson párat.
szerintem 50 ezer expó felett MINDEN használt gép vásárlásakor számolni kell vele, hogy már holnap zárat kell cserélni, így a zárcsere árát (kb. 30-50e) rögtön tedd félre, hogy ne érjenek meglepetések. ha ennyivel drágábban kapsz garanciális gépet, akkor lehet, hogy érdemesebb azt venni, de azt fontos tudni, hogy a zárra is idő alapján vonatkozik a garancia, nem élettartamra. szóval, ha a garancia időn belül megy tönkre a zár (ami ritka), akkor cserélik ingyen. viszont ha garancia időn túl megy tönkre a zár, akkor mindenképp fizetned kell a cserét, akkor is, ha gyanúsan kevés expóval hibásodik meg. hiába mondanak profi vázakra 100-300 ezer expót, ha 20 ezernél megy tönkre, akkor se cserélik garanciálisan.
egy kis kereséssel azt találtam, hogy a D90 zárja átlagosan 70 ezer expó körül szokott meghalni. persze van, hogy 100 felé még működik. ebből meg arra következtetsz, amire akarsz.
ezeket érdemes elolvasni a témában:
Az eredeti ár harmadánál többet ne fizess érte.
De lehet hogy kevesebbet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!