Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Miért annyira színtelenek a...

Miért annyira színtelenek a képeim? Mit állítsak be?

Figyelt kérdés

Régóta szeretek fotózni hobbi szinten, két évig egy bridge gépet használtam, aztán gondoltam feljebb lépek egy szintet, hogy komolyabban is tanulhassak.

Vásároltam egy Nikon belépő szintű gépet, ám örököltem egy régi jó obit, most azzal használom.

A bridge gépben szerettem,hogy nagyon élénk, szép színű képeket készít, élettel telieket, ez viszont kb pont a valóságot adja vissza,vagy még élettelenebben.

A színt hol bírom állítani? Mutatok két példa képet.

Ez a bridge-l volt [link]

és ez pedig a dslr-el [link]

2016. márc. 30. 18:26
 1/4 Madar146 válasza:

Szerintem szerkeszd a képeid. A profik is azt csinálják!

Gépen szerkesztővel szerintem elég jól lehet a színeket élénkíteni, de a fényképezőn is.

2016. márc. 30. 18:54
 2/4 anonim ***** válasza:
Bármiféle összehasonlításhoz agyilag nem lett volna hátrányos azonos témát, azonos fényviszonyok között lekapni. A tök eltérő körülmények mellett az olyan apróságot is nyilván időpocséklás feszegetni, hogy az egyik auto, a másik manual wb-vel készült. És arra gondolni sem mernél, hogy az amatőrgépek túltelítenek, hogy impozánsabbnak tűnjenek? Te is most a jól megszokott telített képeket kéred számon a másikon. Túl kéne lépni ezen. Egyébként meg feltekered a telítettséget és boldogan tocsoghatsz a színekben.
2016. márc. 30. 19:05
 3/4 A kérdező kommentje:

Igen azt annó még autoban fényképeztem, de elkellett adnom azt a gépet,hogy megvehessem a mostanit így még ha akartam volna se tudtam volna ugyanolyan fényviszonyok közt kattintani.

Igen,hiányoztak azok a telített színek és nem tudtam hogyan állítsam be...

Szerkesztem őket ilyen téren, viszont szeretnék minél jobb eredményt elérni már a gépen is.

2016. márc. 30. 19:18
 4/4 anonim ***** válasza:
Állítsd be a színkezelést. Lehet semlegesre van állítva, amit általában videózáshoz javasolnak. Esetleg próbálj meg egy kicsit alá exponálni (-1/3 EV), és akkor is telítettebbek lesznek a színek. Plusz még ott az utómunka. Ha raw-ba fotózol, akkor minden esetben gyengébben néz ki a kép, mint jpeg-ben. A raw-nál az a kulcs, hogy utómunkában sokkal többet ki lehet belőle hozni.
2016. márc. 31. 09:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!