Miért annyira színtelenek a képeim? Mit állítsak be?
Régóta szeretek fotózni hobbi szinten, két évig egy bridge gépet használtam, aztán gondoltam feljebb lépek egy szintet, hogy komolyabban is tanulhassak.
Vásároltam egy Nikon belépő szintű gépet, ám örököltem egy régi jó obit, most azzal használom.
A bridge gépben szerettem,hogy nagyon élénk, szép színű képeket készít, élettel telieket, ez viszont kb pont a valóságot adja vissza,vagy még élettelenebben.
A színt hol bírom állítani? Mutatok két példa képet.
Ez a bridge-l volt [link]
és ez pedig a dslr-el [link]
Szerintem szerkeszd a képeid. A profik is azt csinálják!
Gépen szerkesztővel szerintem elég jól lehet a színeket élénkíteni, de a fényképezőn is.
Igen azt annó még autoban fényképeztem, de elkellett adnom azt a gépet,hogy megvehessem a mostanit így még ha akartam volna se tudtam volna ugyanolyan fényviszonyok közt kattintani.
Igen,hiányoztak azok a telített színek és nem tudtam hogyan állítsam be...
Szerkesztem őket ilyen téren, viszont szeretnék minél jobb eredményt elérni már a gépen is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!