Érdemes még sima HD-s (720p-s) digit kézikamerát venni vagy annyira szalad a technika, hogy már FHD alatt nem érdemes gondolkodni se?
Mivel látom, már a 4K-sok jönnek ki sorra, így elgondolkodtam h akkor azon a kamerán ne is variáljak ami ugyan abszolút jó minőség, de csak a sima HD-t tudja?
A Full HD már minimum-követelmény teljesen?
(csak mondjuk azért nem mindegy, mert sztem minőségben annyira nem vészes a különbség, ellenben kezelhetőség, szerkesztés stb méret szempontjából óriási)
Hát, ha mindenre akkor nehéz a döntés.
A legnagyobb hátrány az FHD-nél, a nagy tárhelyigény. Szerkesztésnél összefonod a szemöldököd, mire véget ér a renderelés.
Minimum követelmény, hova? Nem kell megfelelned senkinek, főleg ha csak a családnak készülnek a "fölvételek". A 720p garantáltan elég lenne. Elég részletgazdag.
hát ez a dslr kontra kamera egy örök vitatéma lesz sztem, mert a legprofibb környezetben is láttam már komoly dslr fényképezőkkel videózni, na persze 300 ezres puskamikrofonokkal, de akkor is. szal a frász tudja ....
viszont amit írtál, a 60 i az ne viccelj, annyira nem jó dolog az, sztem alap h tudja a progresszívet, én egy i-s kamerát tuti nem vennék meg.
Utánna néztem, a Panasonic FZ1000 tudja a rendes FHD/60p-ét is. Na és a lassított felvételt:
High Speed Video:1920 x 1080 pixels, 25p (FHD: MP4) (Sensor Output is 100fps)
jééézuusss
tényleg kezelhetetelen a FHD :(
hát lefagy a gép meg 2 óra mire feltölti ... szal maradunk a sima hd-nál
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!