SOS! Helios obihoz ha lencsés adaptert veszek, akkor bármeddig tud majd fókuszálni? Több lent
Szóval azt tudom,hogy lencséssel lesz végtelen fókusz, csak azt nem, hogy pl ha a tárgy több mint 2 méter távolságra lesz, akkor már minden éles lesz, vagy ilyen távnál is rábírom állítani?
Most lencse nélkülivel használom, itt kb 2 méterig fókuszál a tárgyra. De ha veszek hozzá lencséset,akkor pl 3 méterre levő embert letudom úgy fotózni,hogy a háttér homályos legyen?
Remélem értitek :))
Nem értjük.
És te sem érted.
Ha az a cél, hogy a háttér homályos legyen, akkor teljesen nyitott blendével kell fényképezni. Ekkor a legkisebb a mélységélesség - csak a fókuszban lévő tárgyak élesek...
Lehetséges,hogy valami nem működik jól, illetve rosszul tettem fel? Mert amikor a blendét próbálom állítani,akkor semmi sem változik, hiába tekerem az obin.
Arra vonatkozik az egész kérdésem,hogy pl a kit obim nagyobb távról is fókuszál az emberkére, lencsével ez is fogja tudni, vagy csak eddig a bizonyos távig bír fókuszálni mint most?
Na akkor...
vehetsz hozzá lencsés adaptert, akkor lesz VÉGTELEN fókusz, azaz tudod használni az objektívet közelre is távolra is (végtelenbe).
A rekeszértéket (blendét) azért írtam, mert ezek a lencsés adapterek rontanak a kép minőségén, elfátyolosítják.
Ez általában f4 f5.6 alatt már jelentkezik, de inkább az első kép legkisebb értéknél (f2, f2.8 pl.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!