Mennyire fontos egy stabilizátor egy objektíven?
Figyelt kérdés
Nem vagyok fotós, de szeretek fotózni így magamnak, vagy ismerősöknek, és elromlott az objektívem autofókusza. Gondolkodtam, hogy újat veszek, és látom, hogy a stabilizátor nélküliek olcsóbbak. Most az érdekel, hogy ragaszkodjak a stabilizátorral rendelkezőkre, vagy vegyek anélkülit?2016. márc. 22. 20:29
1/3 anonim válasza:
Attól is függ, hogy milyen obit veszel. Egy telenél már jó, ha van stabilizátor (már ha kézből akarsz fotózni).
Egyébként általában két fényértéket tudsz vele nyerni.
Sok mindentől függ, hogy van-e rá szükséged:
- milyen obi
- Milyen vázra teszed
- milyen körülmények között fotózol
2/3 anonim válasza:
Stabilizátoros obival gyengébb fényviszonyok mellett tudsz alacsonyabb záridővel is fotózni. Bevett gyakorlat, hogy stabi nélküli objektívnél legalább 1/ahány mm-es az objektív záridő kell, hogy ne legyen elmosodás. 50mm-nél 1/50 sec, 300mm-nél 1/300 sec, stb. Stabival tudsz menni ezek alá is, én pl lőttem már kézből 55mm-es obival 1/6 sec záridővel használható képet.
3/3 anonim válasza:
Én pont kikapcsolom a stabilizátort, mert állványról fotózok kioldóval és ott csak ront a minőségen a stabilizátor rezgése. Persze ma már finomabbak sokkal, régen ez nagyobb probléma volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!