Rosszat tesz egy DSLR kamerának ha össze-vissza mozgatom?
Figyelt kérdés
Felszereltem a motoromra (tudom, ezt GoProval kellene), és egész jól felvette az utat, de remegett közbe. Ez rosszat tesz neki?
2016. márc. 11. 19:43
1/9 anonim válasza:
Ha a kézremegés ki volt rajta kapcsolva akkor csak a fókuszmotor izzadt meg.
2016. márc. 11. 19:47
2/9 anonim válasza:
Nohát, egy dslr-ben van beépített kézremegés? Miket meg nem tud az ember!
Egyébként a zár biztos nagyon örült neki - a közhiedelemmel ellentétben nem betonacélból és IFA laprugóból készül.
2016. márc. 11. 20:33
3/9 anonim válasza:
Nyugodtan. Egy fotógépnek, ami ugye teli van finommechanikával, csak jót tesz, he feldrótozod egy rezgő, zakatoló ócskavasra. Legalább összerázódik, amit az összeszereléskor nem raktak a helyére a sárgák
2016. márc. 11. 21:03
4/9 A kérdező kommentje:
Egy sima kompakt kamerának is ugyanolyan rosszat tesz? (Canon powershot g7x a kompakt gépem) Csak azért mert az ilyen felvételekhez nem szeretnék GoProt vásárolni.
2016. márc. 11. 21:13
5/9 anonim válasza:
Egy kompakt kamerában nincs mechanikus zárszerkezet, ami különösen érzékeny a mechanikus behatásokra.
Van viszont továbbra is egy optika, ami az állandó rázkódástól, vibrációtól meglazulhat, akár szét is hullhat - ahogy tulajdonképpen az egész kamera.
A kompaktokat nem ilyen igénybevételre tervezték, nem véletlenül gyártanak külön erre a célra való kamerákat.
Az viszont biztos, hogy egy kompakt kevésbé érzékeny, illetve ha mégis megadja magát, kevesebbet buksz vele, mint egy tükrössel.
2016. márc. 11. 21:43
6/9 anonim válasza:
Most látom, hogy tipust is írtál - de, azzal is elég sokat buksz, amikor szétesik.
Vegyél egy húszezres kompaktot, ha már csóró vagy egy tisztességes akciókamerához.
2016. márc. 11. 21:45
7/9 A kérdező kommentje:
Körülbelül 20 mp-es videófelvételt készítettem vele, remélem nem lesz probléma ha már többet nem csinálom ezt.
2016. márc. 11. 21:49
8/9 anonim válasza:
ezek a kamerák nem erre lettek kitalálva. Vegyél egy SJ4000-et, ha nagyon nem akarsz sokat ilyen kamerára költeni. 25k minden tartozékával együtt. Szerintem olcsóbb, mint amibe a kamera javítása fog kerülni, ha szétmegy a zárszerkezet, vagy buksz egyet, és törik a gép.
2016. márc. 12. 08:21
9/9 anonim válasza:
techmoan tesztjei között találhatsz olcsó, de elfogadhatóbb minőségű akciókamerákat
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!