Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Az expozíció növelés (plusz...

Az expozíció növelés (plusz 0,3 lépésre) nem teszi szemcséssé a képet, ha az ISO 100-on hagyom?

Figyelt kérdés
Sokan írják, hogy ISO 200 esetén már szemcsésedik a kép (én is tapasztaltam). Viszont ha az értéket ISO 100-on hagyom és az expozíciót növelem 0,3 lépéssel, akkor a kép nem lesz szemcsés? Köszi!

2016. febr. 11. 22:18
 1/3 anonim ***** válasza:
74%
Hát, nem könnyű a pixelbuzzi élete. De ez ne tartson vissza annak felismerésétól, hogy a záridő és az érzékenység két külön kérdés. Persze, ha pusztán csak a megfelelő expozíció elérése a cél a 100 iso mellett, és nem izgatnak a magas érzékenység előnyei.
2016. febr. 11. 22:51
 2/3 anonim ***** válasza:
Ez így nagyon leegyszerűsíti a kérdést, attól is függ, hogy az eredeti kép milyen érzékelővel, hőmérsékleten készült, mennyire van helyesen exponálva, milyen módszerrel nyúlsz hozzá stb... De amúgy 0,3-at szerintem bármilyen ISO 100-on lőtt képen tudsz húzni különösebb szemcsésedés nélkül. Ha viszont zavar, akkor szűrj zajt.
2016. febr. 11. 22:52
 3/3 anonim ***** válasza:

Lám két válasz, és mindkettő mást feltételez a kérdés értelmét tekintve.

Én úgy gondolom, hogy expozíció növelés alatt azt érti, hogy ugyanazon téma fényképezésekor túlexponálja (legalábbis a csúszka nullájához képest) kissé.

Ez esetben a kérdésnek van értelme, hiszen a szenzorra több fény jut. Az meg végeredményként kevesebb látható zajban jelentkezik.

2016. febr. 12. 13:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!