Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Nikkor 18-105-ös obi jó lesz...

Nikkor 18-105-ös obi jó lesz portrék fotózására? Jobb, mint a kit obi?

Figyelt kérdés

Nemrég vettem egy dslr-t és még csak tanulgatok a témában de jobbra szeretném fejleszteni magam. Arra gondoltam beszerzek a sima 18-55ös kit obim mellé egy jobbat amellyel inkább embereket fotóznék szép mosott háttérrel ám nem tudom eldönteni melyik lenne ideálisabb.

Azt tudom,hogy 50 és 150 mm közötti obik inkább erre valók, akkor a 18-105ös jó lesz?

2016. febr. 5. 08:39
 1/5 anonim ***** válasza:
Oszt' azt tudod-e, mitől lesz olyan "szép mosott háttér"?
2016. febr. 5. 09:00
 2/5 anonim ***** válasza:
Ha csak a portré a célod, akkor miért nem veszel egy fix 50-est? Olcsóbb is, és minőségben is jobb, mint a zoom. Persze ahogy az első hozzászóló is utalt rá, első körben érdemes lenne kicsit még tanulgatni ezt a dolgot, mert különben később fogsz rájönni, hogy feleslegesen kidobtál egy csomó pénzt az ablakon, mert nem célirányosan vásároltál. Jelen esetben javaslom nézz utána annak, hogy a gyújtótávolság és a rekeszérték hogyan és mit befolyásol, valamint nézz utána az olyan fogalmaknak, mint a bokeh, ekvivalens gyújtótávolság, mélységélesség. Hirtelen ezek jutnak eszembe, legfeljebb más még kiegészít.
2016. febr. 5. 09:24
 3/5 anonim ***** válasza:
Azért egy kezdő fotósnak nem kell rögtön egy fix obi portréhoz. Jó lesz a 18 105-ös, meg az kb. minden másra jó, ha mást is akarnál fotózni.És majd később lehet venni egy fixet, ha jól megy és érdekli a dolog.
2016. febr. 6. 11:17
 4/5 anonim ***** válasza:
#3 Egyetértenék veled, ha a kérdező az első objektívet kérdezte volna, azonban egy 18-55-ös kitje már van, ami mellé egy másodikat szeretne, elsősorban portréra. A 18-105-ös gyújtótávjának nagy részét fedi a 18-55-ös, minőségbeli ugrás nem lenne, ráadásul drágább is, mint az alap 50-es.
2016. febr. 6. 16:43
 5/5 blazseidr válasza:
Vannak nem túl drágán tanfolyamok akár a kuponvilágon is, kóstólónak mindenképpen javaslom. Ott a tanár ha már látja, hogy miben vagy jó, mi tetszik, akkor tud ajánlani megfelelő obit. Fix 50-essel tényleg nem jársz rosszul.
2016. febr. 26. 13:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!