Mit tehetek ha megkarcolódik a lencse? Hogyan védjem meg?
Figyelt kérdés
Sziasztok . Lassan egy éve hobbiból fotózom de nagyon féltem a gépemet mivel nem volt olcsó és elég nehezen kapartam össze rá a pénzt . . Azt szeretném kérdezni hogy ha véletlenūl megkarcolódik a lencse mit lehet csinálni ??? (Még hál' Istennen nem volt "szerencsém" megkarcolni de szeretném ezt előre tudni) És hogy óvhatnám minél jobban meg a karcolásoktól ? Válaszaitokat előre is köszönöm .2016. jan. 7. 19:41
2/6 anonim válasza:
3/6 anonim válasza:
UV-filtert szoktak rátekerni, ha márkásat veszel az nem fog rontani a képen, ha pedig sérül, csak párezres tétel.
4/6 anonim válasza:
Nem olyan könnyű összekarcolni, nekem volt már számtalan obim, meg van is most is négy, amiket folyamatosan cserélgetek (esküvőzöm) nem használok semmilyen szűrőt és semmilyen karc nincs egyiken se, meg a napellenző is véd valamennyit (már amelyiken van ugye).
5/6 anonim válasza:
ha véletlenūl megkarcolódik a lencse mit lehet csinálni
- Semmit, karcos lesz.
És hogy óvhatnám minél jobban meg a karcolásoktól
- A paranoiások uv szűrőt tekernek rá, más meg évtizeden át fotózgat karcolások nélkül. Aki igazán vigyáz rá, az lezsírozza és felteszi a padlásra.
És ahogy az előző írja, nem könnyen karcolódik, már azért sem, mert viszonylag védve van az objektív felépítése okán.
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat . Kaptam vele lencsevédő kupakot de egyébként ha az számít valamit nem cserélhető obiektíves .
2016. jan. 8. 14:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!