Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Miért készített ilyen kis...

Miért készített ilyen kis zoomátfogású lencsét a Sigma?

Figyelt kérdés
A Sigma 24-35mm-ra gondolok. Mire jó? Szerintem semmire.

2015. nov. 2. 20:01
 1/8 anonim ***** válasza:

Mire jó egy hozzá nem értő fotós? Szerintem semmire.

Az a F/2 fényerő ugye fel sem tűnt... a képminőség és a mélységélességi tartományon kívül eső rész gyönyörű összemosása semmi?

Fotózz ultrazoom kompakttal, az való neked!

2015. nov. 2. 21:40
 2/8 anonim ***** válasza:
már 3-4mm is sokat számít az "alján", nagylátónál, telénél meg van, hogy 50mm különbséget sem veszel észre.
2015. nov. 2. 22:35
 3/8 A kérdező kommentje:

Jajj de okos vagy. Senki se beszélsz a fényerőről. A zoom átfogás zavar, mert eseményen ugye nincs idő lencsét cserélni. Remélem elégedett vagy magaddal.

A Canon 15-85mm-ben benne van a nagylátó és a portré lehetősége is. Igaz, nincs tapasztalatom a képminőséggel bár sokan dícsérik. Én tudom, hogy abban nincs üzlet, hogy egy lencsével meg lehessen oldani mindent és nem is teljesíthető (még) a jó képminőség óriási zoomátfogással.

2015. nov. 3. 07:55
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező és mit szólsz a fix obikhoz? Ha látnád őket elsírnád magad.
2015. nov. 3. 08:41
 5/8 anonim ***** válasza:

Lencsét ne is cserélj okoska, csak objektivet. Tényleg nincs sem mód sem idő egy obit szétkapni, és az ügyfél előtt kicserélni egy lencsét benne.

Aki fotós, az emberrel (legalább ketten), emberenkénttöbb vázzal és több géppel megy a helyszínre. Gépet cserél, nem obit. És a végeredmény is fotóshoz méltó lesz.

Aki nem fotós, az meg nem érti, és hisztizik.

2015. nov. 3. 10:42
 6/8 anonim ***** válasza:
"Emberenként több vázzal és objektívvel" akart lenni.
2015. nov. 3. 10:44
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Rossz a kérdés feltevés, mert már ítéletet is mondasz. Az hogy szerinted semmire nem való, azzal csak magadról állítasz ki szegénységi bizonyítványt. Mert ugye ha így volna akkor nem is lehetne kapni, mert a Sigmáéknál sem a buták dolgoznak.

Pedig, ha csak egy picit is konyítanál a fotózáshoz akkor tudnád, hogy a nagylátószögű objektívekkel inkább tájakat, épületeket fényképeznek. A fix 2-es fényerő meg önmagáért beszél....

2015. nov. 3. 15:31
 8/8 anonim ***** válasza:
Alapvetően ezt a Sigma objektívet full frame vázakra tervezték, szóval kár összehasonlítani a 15-85-ös Canonnal, aminek ráadásul a fényereje is sokkal rosszabb. A nagylátószügő objektíveknél pedig rendkívül sokat jelent a 11 mm-es zoomtartomány. Ez a Sigma egy specializált objektív, tájfotókra főleg, ahogy előttem is írták. Nyilván nem fog portrézni vele senki, akinek van egy kis esze. Ahhoz találták ki a portréobjektíveket.
2015. nov. 4. 10:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!