Milyen fényt használjak hasonló portré elkészítéséhez?
Egyéb tanácsot is boldogan fogadok!! :) :)
Itt a kép: [link]
Fényképezőgép:
d3200, 18-55 vagy 50 f/1.8
Egyéb felszerelésed van ezeken kívül? Amúgy portréhoz mindenképpen a fix50-et (D vagy G?) használd. Alapesetben fognék egy rendszervakut, amivel jobb híján egy fehér falra vakuznék jobbra + egy kis fehér lappal irányítanék belőle egyből a modellre is, közben balról egy nagyobb diffúzort használnék. Így viszonyt árnyékos lenne még a háttér, szóval azt is be kell villantani, nem is akárhogy. Ja és fentről is kéne egy kis fény a hajára ha tényleg ilyet akarsz.
Ez vonatkozott arra, hogy ha van 1-2 eszközöd, viszont külső fényed nincs.
Amennyiben van egy szép nagy ablakod, akkor válassz egy időpontot, amikor elég szórt fényt kapsz a szobában, fogd a fix 50-et és kattints. A túloldalra mindenképpen kell egy reflektáló felület, hogy tompítsa az árnyékokat, plusz szerintem jót tenne ha a beépített vakut felcsapnád és tennél elé egy vastag lapot/könyvet, amivel a mennyezetről szintén nyerhetsz szórt fényt.
Hihetetlen sokat segítettél, köszönöm.
A második lehetőséggel fogok próbálkozni. Egyébként G-obi. :) :)
Ja és valamit elfelejtettem.
Softboxról vélemény? Azt gondoltam segíthet az is.
Rendszervakum nincs sajna, még csak nagyon kezdő vagyok, csak szeretném kihozni a maximumot, és gyakorolni. Egyelőre valami izzóval próbálkozom majd softboxnál...
Amit tudok jelenleg saját kezüleg próbálok megoldani, "barkácsolni".
Köszönöm a tanácsokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!