Önfényképezés hogyan?

Figyelt kérdés
Hogyan tudnék magamról normális, nem tükrös, nem szelfi jellegű képet csinálni úgy hogy csak zárt térben van rá lehetőségem, nincs aki kattintson helyettem. Régi fényképezőm van, ha ez számít.

2015. dec. 26. 11:32
 1/10 anonim ***** válasza:
Időzítő. Még a nagyon régieken is van.
2015. dec. 26. 11:52
 2/10 A kérdező kommentje:
Ennyit én is tudok
2015. dec. 26. 11:53
 3/10 anonim ***** válasza:
akkor mit nem tudsz?
2015. dec. 26. 12:00
 4/10 Szirty ***** válasza:

Akkor beállítod az időzítőt, elindítod, beállsz a képbe, vársz. Katt, kész a kép rólad.

Így menni fog?

2015. dec. 26. 12:03
 5/10 A kérdező kommentje:
Nem arról van szó, mivel régi a fényképező az érdekel, ha automatikus üzemmódot választok, akkor melyik a legjobb beéllítás, milyen zoommal, naposabb, vagy borultabb időben, hogy oldanátok meg, hogy egész alakos képet készítsek, hiába rakom álló helyzetbe a gépet, vagy lemarad rólam, pl a lábam, vagy a fejem, ha dönteni próbálom akkor meg eldől a gép. Amúgy fujifilm s 58800-as.
2015. dec. 26. 12:11
 6/10 anonim ***** válasza:

Akkor miért nem azt kérdezed meg, amit valójában tudni szeretnél?

Az meg, hogy napos vagy borult nem teljesen mindegy, ha zárt térben fotózol?

Szerintem ülj le, nyugodj meg, gondold végig hogy mit szeretnél megtudni és írj ki egy érthető, egyértelmű kérdést.

2015. dec. 26. 12:49
 7/10 anonim ***** válasza:
Lehetőleg északi v. keleti fekvésű ablakkal szemben ülj le, a borús idő pozitívum (puhábbak lesznek a fények, nem közvetlen és erős, éles árnyékokkal. Állványra vagy ablakpárkányra rakod a gépet, időzítő 10 másodperc, leülsz egy sámlira vagy ágy szélére, egészalakosat hagd inkább, próbálkozz mellképpel elsőnek. Fej felett ne hagyj sok helyet, enyhén fordítsd el a fejed (ne pont a kamera felé nézzen a fej). Hajrá!
2015. dec. 26. 13:02
 8/10 anonim ***** válasza:

Régebben, még filmes géppel úgy csináltam, hogy a szekrényre, falra, ajtóra egy nagy, hófehér lepedőt feszítettem ki..ezen bejelöltem kis színes papíkával a magasságom, valami élesreállíthatót is odatettem, aztán beállítottam a fókuszt..ha minden stimmel, akkor az üres lepedő elé állsz, és időzítő...a keresőben úgy is beállítottad már a vélelmezett alakot..

a gépet odagumizod valami alkalmas nehéz tárgyhoz.

sok szerencsét...és türelmet...ezzel nem lehet kapkodni...csak nyugodtan.

2015. dec. 26. 13:23
 9/10 A kérdező kommentje:
7-es és 8-as köszi, vakut ilyenkor használjak, vagy az isot vegyem feljebb? Sajnos elég zajos magasabb iso-n.
2015. dec. 26. 13:26
 10/10 anonim ***** válasza:

A beépített kisvaku felejtős, még rondább a fénye, mint a közvetlen napfénynek :)

Érzékenység-emelés, ha nagyon gáz akkor max 2-400-ig.

(7es)

2015. dec. 27. 10:51

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!