Milyen Canon gépet ajánlanátok?
Sziasztok!
Azért írok Netek, mert hosszas őrlődés és hezitálás után rá kellett jönnöm, hogy a Canon gépek sokkal jobb videót készítenek mint Nikonos társaik. És ezen felismerés után úgy döntöttem, hogy ebbe a típusba ruházok be, viszont lélekben még mindig Nikonos vagyok és nem tudom merre induljak el. Amit eddig néztem az az EOS 60D, és a 600D vázak területén, de ha tudnátok valamit ajánlani azt is megnézném. Lencse, vagy lencsék területén meg totálisan tanácstalan vagyok a lényeg, hogy fele-fele arányban fotóznék és videóznék is velük. Írjátok meg kérlek mit tudnátok javasolni elvégre Ti biztos régebben ismeritek a márkát mint én :)
Üdv: Bálint
Nem rossz, de azért ez is inkább az utómunkának tudható be mint a gépnek. A D3200 ráadásul pont a belépő gép, aki kicsit is komolyan veszi a fotózást videózást szinte azonnal lecseréli :D
A panasonic elhiszem hogy tud 4K-t de (csak) nem attól lesz jó egy felvétel. Paradox módon egyébként nem is tudtam megnézni, mert összeomlana a gépem ha rámennék :D
Ezt is kb annyira parasztvakításnak tartom mint mondjuk a kompak kisgépeknél a mittoménhányszoros optikai zoomot, vagy telefonoknál a több megapixelt mint amíg el tud számolni az ember. Itt rávágják hogy 4K rögtön lehet érte kétszázezret kérni.
Valahogy nem szaladok a boltba. MErt ha olyan királyságos akkor miért nem ezt használják nagy mozifilmeknél? :D A digitális vetítőgépek 2-4K-ban dolgoznak, de ez a kérdés költői volt persze. Ne menjünk ennyire messze egy Canon 5D Mark III-nak miért kerül csak a váza több mint 7 kilóba? :D
Félre értetted a linkeket. Nem a 4K a lényeg, nem attól jó, vagy jobb a Panasonic. Gondoltam lesz annyi benned, hogy 1080p-ben is megnézd a videókat, mert az a lényeg.
Ebben a felbontásban is magasan veri a Pana mindkét nagy márkát.
Szemmel láthatóan részletgazdagabbak a Pana videói. És a tesztfotók sem utolsók.
Ha utána olvasol akkor fogsz olyannal találkozni, hogy a DSLR-eket nem igazán a videózásra találták ki, pont ezért lettek megalkotva a milc gépek, ahol már nem probléma a hosszabb videózás sem.
Én videós szemmel nézem a fényképezőgépeket. Pont ezért a Pana FZ1000, és a G7 az ideális választás, mert azon túl, hogy jó fényképezőgépek, 1080p-ban kiváló videókat készítenek.
Annak idején Henry Fordot megkérdezték, mikor már nagyon ment a Ford autó.
"Uram, ön mégis a világ legnagyobb autógyártója, ön szerint milyen autót érdemes venni?"
Mire Ford válasza ez volt:
"Újat."
Megfontolandó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!