Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Szerintetek ez milyen kezdő...

Szerintetek ez milyen kezdő gép emberek épületek állatok fotózására?

Figyelt kérdés
Canon PowerShot SX410 [link] van ennél jobb ebben az árban vagy ez teljesen jó?

2015. nov. 30. 06:34
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

egy darabig biztosan jó lesz a fotózással ismerkedésre. teljesen mindegy, hogy melyiket veszed a kettő közül, nagyjából ugyanazt tudják és amíg nem tudod, hogy melyik tulajdonság mit jelent és számodra mennyire fontos, addig teljesen mindegy, hogy melyik a jobb. olyan ez, mint az autós kártya. egyik ebben jobb egy picit, a másik abban jobb egy picit, de mindenvivő nincs. mindenki azt dícséri, ami a saját szempontjai szerint a legjobb - de a te szempontjaidat senki nem ismeri, főleg ha még te sem...

válaszd azt, amelyik neked a legszimpatikusabb, legjobban kézreáll, legkezelhetőbb a menüje, gombjai, akármi. szerintem az se szégyen, ha azt választod, amelyiknek a színe legjobban tetszik - az is mindegy, hogy a gépen levő festéket, vagy a készített képek színe alapján döntesz. de tényleg. az a fontos, hogy TE szeresd a gépet, amit választottál és neked jó érzés legyen vele fényképezni. onnantól meg úgyis csak az számít, hogy milyen képeket csinálsz vele.

a hozzászólók mindegyikének igaza van, csak más-más szinten. teljesen egyetértek vele, hogy akár életed (vagy a gép élete) végéig kiszolgálhat BÁRMELYIK gép, mert pont eleget tud ahhoz, amit te akarsz és sosem fogsz ennél többre vágyni. ugyanígy az is lehet, hogy már hónapok múlva szembesülsz majd olyan helyzetekkel, amik ráébresztenek, hogy ez tényleg krumpli és többet kell költened rá, hogy alma vagy körte legyen belőle. viszont ez fordítva ugyanígy igaz lehet. ha neked ez a krumpli bőven elég, akkor minek költenél vagyonokat arra, hogy megvedd a facebook pistike álomgépét, mikor neked nem arra van szükséged?

tanulási folyamat. a gyerekcipő is drága, de csak gyerekcipőben tanulsz meg járni. se a futócipő, se a túrabakancs nem alkalmas rá, hogy az első lépéseid megtedd. ugyanakkor, ha már tudsz futni, vagy túrázni, a gyerekcipőt le fogod cserélni...

2015. dec. 1. 11:43
 12/25 A kérdező kommentje:
Köszi az értelmes választ.!!
2015. dec. 1. 15:52
 13/25 anonim ***** válasza:

Jó napot kívánok, Fészbukk Pistikécske vagyok Full frame Megaszakértő. Elméleti tudásom óriási, vagy még annál is nagyobb, gyakorlati tapasztalatom elfogadható. Megvilágosodásom időpontja cirka egy hónapja. Fotós hit vallásom: 1/2.3" szenzoros gépeket szigorúan csak gyerekeknek és tucatfelhasználóknak, de nekik már ott van az okos teló....

A jó kép az objektívvel kezdődik és a szenzorral végződik.

A bűvös szó: részletgazdagság = minél nagyobb szenzor.

Extrém példa: [link]

Ennek a gépnek Full frame az érzékelője, azaz :24x36mm

A kommersz igénytelen tömegtermékekbe 6x4,5mm-es szenzorokat raknak.Ennek a fedőneve: 1/2.3".

De mit is tud egy ilyen extra gép mint a Sony:

[link]

De mi van akkor, ha sokan Fészbukk Pistikéhez hasonlóan megvilágosodnak és nagyobb szenzorért kiáltanak.

Nyugi nem kell bankot rabolni, hagyjuk meg ezt a Sonyt a dubai hercegek csemetéinek, hiszen nekik azért jóval több a zsebpénzük.

De mit kezdjünk mi átlag csóró felhasználók akik megvilágosodtak. Nyugi nem kell megijedni hiszen a Full framén kívül is van élet, és vannak jó szenzorok és gépek.

Már hallom a DSLR tulajdonosokat akik kórusban üvöltik a Canon D1200-as gépet és azt kell hogy mondjam igazuk van:

[link]

Na ez a gép már érdemes a figyelemre, hiszen kapunk egy nagy fényerős objektívet is, szóval ezzel már lehet örömködni, mert ez már fényképezőgép. A szenzor mérete APS-C azaz 24x16mm , hát igen erről beszélek.

És még mindig nincs vége, mert hallom azokat is akik azt hiszik , hogy már megint egy DSLR mániákus. Hát nem!!!

Jelentem én videó párti vagyok. ( Hangos fújolás a háttérből ). Bocsika, én nem fogok DSLR gépet venni, az eddigi kutatásaim alapján azt szűrtem le, hogy a DSLR-ek nem igazán erre vannak kitalálva. Úgy hogy bridge vagy milc. Ráadásul nekem csak egy objektívre van szükségem mert csak arra az egyre tudom a kamerastabilizátoromat kibalanszírozni, objektívcserénél borul minden....

Szóval nálam minimum 10x-es zomm jöhet szóba.

Jó hír hogy jönnek a 4/3 as szenzoros gépek 4K, meg minden bár azzal még vigyázni kell mert tv és számítógép cserét is igényelhet, nem beszélve a 100Mbps -os óriás videófájlokról a h265-ös kodekről.......

Szóval jobb lesz még maradni a full HD videóknál.

Érdekesség kép meg kell említenem a Panasonic Lumix DMC-FZ1000 gépet. Ez akár lehet egy elérendő célgép is számomra, hiszen az 1"-os érzékelője már mindenkép minőség ugrást jelent számomra.( 13,2x8,8mm ).

Lehet, hogy én vagyok igénytelen, de mind a tesztvideók, mind a teszt képek engem meggyőztek arról, hogy ez már igenis jó fényképezőgép, és jó videókamera.

De lássunk csodát, ezt a gépet sokan ócsárolják:

[link]

Teszt videó: [link]

Teszt képek: [link]

És akkor még nem is említettem a Pana G7-esét a 14-140-es obival....

De nem fárasztalak tovább titeket, gondolom most sokan gondolják, hogy ugyan már húzzak már el a nagyobb szenzorokkal a sunyiba, hiszen olyan szépek azok a Canon PowerShot gépek meg a többi kommersz... Jó, jó, megyek már. Vegyétek a 40 szeres szuperzommos gagyikat jók azok is, ha másra nem elrettentő példának mindenképpen...

2015. dec. 1. 18:02
 14/25 anonim ***** válasza:
Szerintem neked venned kéne egy Mamiyát, 53x44 mm-es digitális hátfallal. Ekkora szenzorral biztos jól tudnád lefotózni a két lábfejedet a dunaparton. Asszem most az a divat.
2015. dec. 1. 18:30
 15/25 A kérdező kommentje:
és fészbukpistike szerinted ha valaki el akar kezdeni fotózni, akkor rögtön egy 140ezer forintos géppel kell....
2015. dec. 1. 18:51
 16/25 anonim ***** válasza:
Ha megelégszel a kommersz minőséggel akkor nem. Nekem is kommersz gépem van, de már nagyon unom. Canon PowerShot SX130IS. A fényképek fátyolosak, hát ezt tudja a 1/2,3"-as szenzor. Ez van.
2015. dec. 1. 18:59
 17/25 A kérdező kommentje:

és használtan lehet kapni jobb minőséget?

Mondjuk egy samsing nx 1000, 20-50mm objektívvel? viszonylag olcsón

2015. dec. 1. 19:04
 18/25 anonim ***** válasza:
Igen ez már fényképezőgép.
2015. dec. 1. 19:07
 19/25 anonim ***** válasza:
Hogy ezt használtan meg tudod e venni az kérdőjel... utánna kell járni....
2015. dec. 1. 19:09
 20/25 anonim ***** válasza:
Első válaszoló jelentkezem: 35-ért vettem egy Nikon D60-at kitobjektívvel használtan üzletből, mellé egy kevésbé jó manuális telét (nem elég éles), és egy szintén manuális 50mm 1.8 ai objektívet (15-20e az ára), tökéletes állapotban összesen 10e Ft-ért. Szóval nem száznegyvenezret költöttem rá :) és első dslr.
2015. dec. 1. 19:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!