Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Nikon D3200+18-55 vagy Samsung...

Nikon D3200+18-55 vagy Samsung NX300+18-55?

Figyelt kérdés

Leginkább a portré fotózás érdekelne, illetve nem ártana ha videó minőség is "rendben" lenne. Zoom nem számít.

Szeretnék pár év múlva komolyabban is foglalkozni a fotózással (leginkább modell fotózás érdekelne).

Szeretnék egy KEZDŐ gépet amivel tanulhatok, gyakorolhatok. Nagyon érdekel a fényképészet, így mellékállásban nagyon szeretnék egyszer foglalkozni vele!

A fenti gépek közül gondolkoztam, de portré fotózásra talán ideálisabb lenne egy picit gyűjteni, és a D3200+ 50 1.8-at választani.

Kíváncsi lennék a véleményetekre, előre is köszönöm a tanácsokat! :)

2015. nov. 4. 16:59
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

kezdésnek nem rossz egy 18-55, hogy legyen egy nagylátó zoomod, az 50/1.8-at meg ráérsz később megvenni.

a MILC vagy DSLR nagy technikai dilemma, nehéz korrektül eldönteni. technológiailag egyik rendszer és másik is tudja, amit tud, mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai is. legfőbb különbség, hogy a DSLR nagyobb, a MILC valamivel kisebb lehet. képminőség és egyéb összehasonlításokat meg keress a neten és nézd meg, hogy neked mennyire felel meg

a DSLR-nek nagyobb hagyománya/történelme van, így sokkal több féle objektív és egyéb kiegészítő létezik hozzá, ezek zöme használtan olcsón/olcsóbban elérhető, népesebb a márkán belüli termékcsalád, ha a gépet növöd ki, akkor is könnyen találsz az igényeidnek jobban megfelelő komolyabb tudású vázat.

a MILC újabb szegmens, kisebb az objektív és tartozék választék és használtan is kevesebb dolog érhető el hozzá. nem tudom, hogy mennyire van magasabb kategóriájú gép a családban és az miket tud vajon.

szerintem válaszd azt, amelyik méretre, fogásra, kezelésre, funkcióiban kényelmesebb, szimpatikusabb. ha van rá módod (pl. ismerősnek is van), akkor próbálj több időt eltölteni velük, kipróbálni, éles helyzetben használni, nem csak egy boltban nyomkodni. ha mégsem jön be, akkor sem buksz rajta olyan sokat, valószínűleg könnyen el tudod majd adni és vehetsz helyette másikat.

2015. nov. 5. 07:18
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
a MILC vs DLSR dilemmát jól körüljárta az első válaszoló, én annyit tennék hozzá, hogy ha a MILC mellett döntesz, akkor fontold meg szerintem azt, hogy biztos, hogy ez a Samsung e a legjobb választás...
2015. nov. 5. 08:09
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Számomra egy dolog van, ami nagyon erősen a tükrös mellett szól, mégpedig a kereső. Tudom, vannak MILC-ek, amiken van kereső, de ha jól tudom, a Samsungon pont nincs.

Volt egy Canon MILC-em, ami jó kis gép volt, de engem megőrjített a kereső hiánya. Napos időben semmit sem látsz a kijelzőn. A másik pedig, ami miatt eladtam végül, a fókuszrendszer. Tükröshöz képest lassú, nehezen kezelhető. Portrénál ez talán kevésbé érdekes, mert jobb esetben nem szaladgál az alany, de nekem nem jött be mindennapi használatnál.

Nekem második gépnek kellett volna a MILC, hogy legyen valami kisebb, amit magammal viszek, de néhány használat után úgy voltam vele, hogy inkább lógjon rajtam a tükrös, mert azzal legalább le tudom fotózni, amit akarok.

2015. nov. 5. 09:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!