Hogyan tudnék ugyanolyan fényerejű, kinézetű fényképeket csinálni?

Figyelt kérdés

Bizonyos könyvlapokat fényképezek, és ezekből a betűket próbálom egymás mellé tenni, viszont a probléma,hogy a betűk vastagságra, a körülötte lévő fehér részek is eltérnek egymástól a fényhatás miatt.

Csináltam házilag egy dobozt amiben fényképezem most a lapokat. Ez egy cipős doboz volt. A tetején vágtam egy 8*2 centiméter csíkot, ide rakom a telefont le, hogy mindig ugyanolyan magasságból és szögből fényképezzem a lapokat.

A doboz tetejére vágtam még 1 kört, amin keresztül a dobozba belelógatok egy hosszú, energiatakarékos égőt.

Ilyet:

[link]

15 w E27 Landlite

Tehát ugyanolyan körülmények között fényképezem, ugyanolyan magasságból szögből, mégis színre, (főleg a betűk körülötti terület) elüt egymástól.

Hogyan lehetne ezen változtatni? Led fénnyel másabb lenne?

A fényképező, az egy 5 megapixeles telefon, vakus. (Samsung Xcover 2 Galaxy). Ehhez nem is kell szerintem erősebb, mert a fénnyel van a problémám.

2015. nov. 28. 18:39
 1/3 anonim ***** válasza:

A kompakt fénycső nem az igazi erre a feladatra, de ha mégis, akkor legalább 30-60 percet égesd, mielőtt elkezdesz dolgozni, mivel elég lassan melegszenek be, és amíg el nem érik teljesen az üzemi hőmérsékletüket, addig a fényerejük, és a színhőmérsékletük is változik. Ezek a landlite kínai cuccok meg amúgy sem arról híresek, hogy túl minőségiek lennének.

A másik gond, hogy szerintem a telefon sem az igazi ehhez a melóhoz. Túl sok az automatika bennük, aminek a döntéseit rengeteg apró különbség befolyásolja, így aztán simán előfordul, hogy egy picit változtat két kép között az expó időn vagy a fehér egyensúlyon.

Harmad részt utómunkával tudod korrigálni a képeket, hogy minél hasonlóbbak legyenek.

2015. nov. 28. 19:32
 2/3 A kérdező kommentje:

Értem és nagyon szépen köszönöm!

Tudnál megfizethető áron ajánlani olyan kamerát, ami erre alkalmas lehetne? - Persze ha tudsz ilyet.

2015. nov. 28. 21:28
 3/3 anonim ***** válasza:
A kompaktizzónak sávos a színképe, ha picit is számít a színhűség, akkor ne használd. Egyébként neked nem "fényerő" bajod van, hanem a színhőmérsékeletet kell egységesen kezelni.
2015. nov. 28. 22:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!