Mennyire számít a minőségben a blende értéke?
A minimum ISO lényegtelen ebben az esetben. A blende értékek között is elhanyagolható a különbség, nem hogy 1, de még fél lépés sincs a 3.1 és 3.3 között. Nyilván minél kisebb ez a szám, annál több fény jut be az érzékelőre, és annál kisebb a valószínűsége a bemozdult képeknek.
Szerintem a Samsungon kívül bármelyiket választhatod.
Számít a minőséget tekintve a blende értéke, de amire te gondolsz az a fényerő.
1:3,3 és 1:3,1 között elhanyagolható a különbség, bár kétségtelen, hogy az utóbbi egy hajszálnyival jobb sötétben, de éppen csak annyival, amennyit nem fogsz észrevenni.
a minőséget nem rontja a blende értéke. minél kisebb a szám (annál tágabb a blende), annál kisebb a mélységélesség, de a kép készítéséhez annál kevesebb fényre van szükség (kissebb ISO érték, kevésbé érzékeny a fényre, kevesebb ideig van nyitva). Minél nagyobb ez a blende érték (annál szűkebb a blende), annál nagyobb a mélységélesség (a fókuszált pont előtt is és után is éles lesz a kép), de viszont sokkal kevesebb fény szűrődik át az objektíven, ezáltal több idő kell a kép készítéséhez, vagy nagyobb ISO érték (érzékenyebb a fényre), de a nagyobb ISO értékre a kép minőségre romlik.
Remélem érthető voltam.
A kérdés feltevés elég fura volt, mert az első kérdés tök mást jelent, mint az utolsó. Az előző hozzászóló inkább az utolsó kérdésre válaszolt és tényleg mindegy melyiket választod ki. rád van bízva igazából.
Józan paraszti ésszel kikövetkeztettem, hogy a kérdező nem műszaki leírásra vár a blende funkcionalitásáról, illetve annak a képre gyakorolt hatásáról, hanem - mivel felsorolt három tipust kiemelve a legtágabb rekeszértéket - arra kíváncsi, hogy van-e jelentősége a 3.1 és 3.3 közötti különbségnek.
Persze nem mindenki rendelkezhet ilyen inuitív képességekkel, mint én. :P
"a minőséget nem rontja a blende értéke. minél kisebb a szám (annál tágabb a blende), annál kisebb a mélységélesség"
Dehogynem, egy tájkép készítésénél végtelen fókusz van, tehát 5-6-nál tágabb blendével nem szabad tájképet csinálni. Pont te okoskodsz itt, mikor fogalmad sincs a dolgokról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!