Szabadtéri fotózáshoz (ha nem tudom megoldani a hálózatra való csatlakozást), csak ezeket az olcsóbb, gagyibb kivitelezésű vakuszetteket lehet használni vagy akár egy komolyabbat is?
Szabadtérre az első két szetthez kell generátor is...
Akkor már inkább rendszervaku szett, mobilisabb sokkal. De; kültéren sokszor kevésnek bizonyul az 1/250s* (1/200, gépfüggő) záridő - vakuval ez a maximum.
Tehát érdemes akkor már olyan kioldót és vakut választani amellyel lehetséges a hss. Ezek nem olcsóak.
*persze nagyban függ a rekesztől is, de kültéren nyilván érdemesebb tág blendével fotózni, hogy szépen el legyen mosva a háttér. De ebben az esetben ugye minél rövidebb záridő kell.
Vagy ha nem is a hss mellett döntesz akkor érdemes lehet sötétítő szűrőt (nd) beszerezni, de a minőségi darabokat meg kell fizetni. Az ebay-es 1000ft körülieket nem ajánlom, sokat ront a képen és színez is.
Ezen gondolkodom, de ez a vaku nem tűnik túl jónak. Max megveszem külön a softboxot plusz veszek egy Nikon SB-910-es vagy egy SB-700-as vakut. Úgy jó lehet?
Igen!
De egyébként az a yongnuo vaku nem rossz ám, nekem van egy korábbi változata, elég strapabíró.
De nyilván a Nikon vakukkal nem veszi fel a versenyt. :)
Akkor szerinted így kompletten egyelőre megteszi?
Mert nem biztos hogy per pill be tudok ruházni egy 130.000 Ft-os vakura + egy 46.000 Ft-os softboxra. Hanem akkor inkább 70.000 Ft-ért megvenném a linken látható felszerelést a Yongnuo YN-560 IV vakuval és egyelőre felhagyok a Nikon vaku beszerzésével.
A vakut egyébként az utóbbi esetben mivel tudnám működtetni? Kábellel illetve kioldóval? De ehhez ugye egyik sem jár. Mit lenne érdemes venni?
Amúgy Nikon D5100-es gépem van, ha ez egy fontos paraméter lenne.
Szerintem sokkal olcsóbban kijössz, ha veszel egy vakut, külön az állványt és mondjuk egy brolly boxot.
A brollybox is ugyanúgy softbox minőségű fényt ad, ernyőként nyitható úgyhogy még kényelmesebb is lenne, nem kellene a pálcákkal szórakozni kint. Én 5-7e ft körül szereztem be 102cm-es walimex brollyt, szabadtérre ezt viszem - ha netán valami történne vele mégsem érne akkora anyagi kár.
Külön-külön pl. ha az mcgoat-tól rendeled (olcsóbb) akkor kb feléből megúszod.
Vagy nagyjából maradsz annál az árnál, de akkor belefér egy ttl yongnuo vaku is, ami már tudja a hss-t és máris sokkal előrébb vagy! :)
Hm szerintem maradok most annál, hogy veszek egy Nikon vakut, nyár előtt pedig megveszem a softboxot vaku nélkül. Csak ugye kellene valami kioldó, és nem tudom hogy nekem pontosan milyen kell. Ugyanis van egy olyan hogy csak vevő, meg van ami szett.
Vevő: [link]
Szett: [link]
Ismerem ezt a típust, mert stúdiófotózásnál ilyet használok.
Gondolkoztam szinkronkábelben is, de ha jól tudom az én gépemhez nem csatlakoztatható, mert nincs megfelelő bemenet a gépemen. Ezért csak a kioldó jöhet számításba.
A rádiós jobb, először mindenképp szett kellene... hiszen adó nélkül csak a vevő nem ér semmit.
Sajnos ezek a pár ezer forintosak gagyik, habár nekem volt olyan is, de gyakran szétesett - bár azóta is működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!