Venni akarok fényképezőgépet és ez a kettő között vaciéálok: Nikon Coolpix L340 és Cannon Powershot SX400 Is? Melyik tud többet? Képminőség, beállítási lehetőseg stb.
Ami a Nikon mellett szól, hogy AA elemről ill. aksiról is megy.
A Canon tudja a miniatűr effektet HD videónál, ami elég extra, viszont egyedi az aksija. A szenzor méretük egyforma :'/2.3".
Nem is tudom, talán a Canon, az effekt miatt.
Háromféle fokozatban lehet gyorsított felvételt készíteni, úgy hogy a képen csak a középső sáv éles ( te választod ki, hogy ez a sáv milyen széles legyen, és hogy ez az éles rész vízszintes legyen a képen, vagy függőleges.
Így olyan felvételt kapunk mintha egy makett asztalra közelítettünk volna. A másodpercenkénti képkockát lehet kiválasztani: a leg lassabb kb. 2,5 kép/sec, 5 kép/sec, 10 kép/ sec.
1. Soha ne mond azt, hogy soha.
2. Azért a Nikon gépeket nem kellene leírni, bár még nem volt dolgom eggyel sem. Nem ma kezdték és azért ők is letettek valamit az asztalra pl. az FM2-őt.
3. Én tartalék gépnek vettem akciósan egy Canon PowerShot SX130 IS-t. A jótállás lejárta után volt rá szükségem, kiderült, hogy pixelhibás amit videókon lehet tetten érni és a kép középtájékán helyezkedik el egy zavaró fehér pötty. Akkor mos innentől kezdve én mit gondoljak a Canonról ???? Minőségbiztosítás meg ilyenek az hol van ilyenkor??? Úgyhogy biztosan jó gépek a Canon cuccok, de azért nem kell tőlük hanyat esni. Például a Nikon D3200-as tesztvideók a youtubeon nekem kifejezetten tetszenek....
4. Szerintem Nikon ide, Canon oda a nevető harmadik a Panasonic. Jelenleg a Pana G7 -ese a 14-140mm-es obival mindent visz. Sajnos jelenleg 280ezer az ára de lesz az még olcsóbb is....4/3-os szenzor, hiper gyors autofókusz, 4K videó, és a tesztfényképek is "ott vannak". Tudom ez még mindig kisebb érzékelő mint ami a DSLR-ekben van de nincs jelentősége. [link]
Sajnos, vagy szerencsére a digitális technika gyorsan fejlődik. Ami ma csúcs gépnek számít az holnapra már elavult lehet. Lásd ma már jönnek ki a 4K-kás videókamerák a h265-ös kodekkel. Amihez vehetjük a 4K-ás tévét is természetesen. Hiszen mára már a Full HD tévé is elavult lett (!!!). Én csak azt mondom hogy ha megnézed a következő tesztvideót akkor lehet hogy átértékeled a Canon videókamerádról alkotott véleményedet. Persze 1080p-re állítsd. Ami szembetűnik, hogy még így is tűéles a kép. Igen a szenzor jóval nagyobb az általad preferált Canon kameráéhoz képest, de ma már ezek jönnek.
A gyártók kénytelenek most már igazi minőséget adni, ha azt szeretnék, hogy valaki még vegyen kamerát, mert mára már az is elavult. Hiszen a mindent tudó okostelefonokkal videózik a " paraszt " és már nehéz neki kamerát eladni...:) Szóval itt van a 4K-ás korszak a nagy szenzorokkal és már a full HD felbontású videóikkal is igazi minőséget képviselnek: [link]
Kedves 5-ös!
Lehet, hogy én is az általad javasolt Panasonic mellett döntenék, ha nem HATSZOROSA lenne az ára a kis Nikon-nak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!