Szerintetek milyen lett a fotóm?
Nem, nem bűn. Mint ahogy a túlzott utómunka sem az, az utólagos túlzott képmanipuláció sem az.
"Egyébként (tudom, jó kifogás sosem rossz) ott helyben képtelenség volt közelebb menni."
Pontosan erről van szó. Látok még ennél durvábbat is: az eredeti 20 megapixeles képen van egy húszszor húsz pixeles madár, amit pistike kivág háromszázszor kétszáz pixeles képre, és akkor van egy madárfotója. Lol.
jó, lol.
Nem gondoltál még arra, hogy ez is egy tanulási módszer? Nem azért vágom ki, hogy utána beküldjem az NG-hez, vagy au FB-n villogjak vele, hanem hogy lássam, úgy milyen lenne. Legközelebb meg tudni fogom, hogy ha lehet, közelebb megyek.
Tudod, itt nem mindenki megélhetési fotós, van, aki csak szeret vele szórakozni.
De tudom, itt mindenki tökéletes képeket lő, soha nem kell hozzányúlnia, és egyébként is csak akkor teszi rá a kioldó gombra az ujját, ha már előre látja, hogy semmi hibája nem lesz a képnek. (és ebbe nem kell belehallani semmilyen sértődött hangot, szimpla megállapítás).
Már a vágás is túlzott utólagos képmanipuláció? Fú de alter vagy vazze. Gondolom a fotográfia kizárólag fekete-fehér filmre elképzelhető, vagy inkább lemezre, camera obscura-val. Azt szeretem az ilyen megnyilvánulásokban, hogy úgy utasít el zsigerből mindent ami esetleg újító vagy más, hogy közben saját magával totális elfogadást vár el.
Persze ez a kép ettől még sima katt-katt turistafotó marad, de ha Te aki elkészítetted örömödet leled benne, akkor a célját elérte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!