Nikonhoz m42 átalakítót vennék de lencse nélkülit, mert a lencsés ront a képen. Mennyi a max. Tárgytávolság?
Végtelen nem lesz, de mit takar ez? 10-15 méterre lévő téma már megfelel a "végtelennek"?
Sehol egy kukk sincs erről, csak hogy van végtelen nincs végtelen, de hogy mit takar semmi.
Olvastam hogy macro-ra és portréra jó így az objektív, de milyen messze lehet a személy?
Nekem van egy Helios 44-2 típusú m42-es lencsém (ez 58mm/f2). Van hozzá lencsés és lencse nélküli adapterem is.
A lencse nélküli maximum csak makróra, portréra már alkalmatlan. Tapasztalatból mondom - croppos vázon próbáltam. Nem mostanában kísérleteztem vele, de el kell, hogy keserítselek - saccra kb 80cm-ig lehet élességet állítani, onnantól kezdve semmi...de lehet sokat mondtam vele. Ezt ne vedd készpénznek, de nagyon kicsi az a targytáv, amíg használható.
A lencsés pedig valamenyit ront a képen, a keresőt is összezavarja. Úgyhogy lencséssel élességet állítani liveview módban nagyítással...macera.
Szia, métert nem tudok mondani sajnos, de ahogy én emlékszem talán 1-1.5m lehetett Nikon váz elé téve egy Pentax-M 50mm objektív. Mindenesetre elvetettem akkor az ötletet mert hát a lencsés adapter borzalmas volt, nélküle meg túl rövid az élesség, így eladtam a Nikon vázat és vettem egy Pentaxot.
Fórumokon olvastam korábban, hogy ha tehetik ezért beszélnek le mindenkit arról, hogy Nikon vázra tegyen régi objektívet.
Videót én is néztem pl. Helios-ról, nem tűnik nehéznek de én nem akarok barkácsolni, netán elrontani az objektívet. Akkor marad a macro fotózás, ha majd veszek egyet, de lencséset száz hogy nem veszek.
Közben találtam egy-két optikát Nikonhoz (tényleg nincs sok sajnos, nem úgy mint a többi), vagy ha van is, akkor nem olyan régi és drága is (30-40 ezertől felfelé)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!