Milyen fényképet csináljak az IDEÁ-hoz?
Sziasztok!
A tanár azt a feladatot adta, hogy csináljunk képet az IDEA fogalomhoz, de semmi nem jut eszembe. Tudnátok valamilyen ötletet adni? Köszi
Inspirációt keres, nem azt kérte, hogy csináld meg helyette.
Nekünk anno rajzolni kellett ilyet. Én tárgyakat raktam egymásra úgy, hogy a falra vetített, átfedő árnyékuk valami teljesen mássá olvadjon össze. Persze grafittal ezt könnyebb megoldani, mint fényképezővel, de talán ad ötletet. A filozófia mögötte Platón árnyék hasonlata, valamint az ideától eltávolodó valóság volt.
Ötletem sincs:D
Amúgy ez baromi jó ,lehet hogy el kéne gondolkoznod azon hogy tényleg művészeti iskolába kellene járnod?
Most ez olyan mintha elmegyek programozó matematikusnak és az első feladatnál kiteszem ide a kérdést valaki oldja meg helyettem a matekot.
Ha most bárki ad egy fénykép ötletet neked azzal akármit csinálsz már nem a te ötleted lesz.
Ennek a feladatnak a kreativitás a lényege ,gondolom azért adták fel hogy kiderüljön kiknek van alkotói vénájuk és kik iratkoztak be csak úgy a suliba.
Tipp ha nem tudsz semmit akkor csinálj egy képet a nagy semmiről utána vezesd le órán és kész .
A semmi művészetének nagyon nagy keresete van és millió dollárokért kelnek el olyan festmények amiken nincs semmi csak egy szín.
Nyilván nem véletlenül adott a tanár ilyen témát, ha a kutyát jelölte volna meg elvárásnak, akkor kb mindenki 2 perc alatt csattint egy képet egy blökiről, elvont fogalmakat viszont értelemszerűen nem lehet lefotózni, így komoly kreativitás kell hozzá, hogy mégis meglegyen.
Próbálj meg azon az úton elindulni, hogy megkeresed a jelentéseit, és a szinonimáit, és elkezded mellé írni, hogy melyikről mi jut eszedbe. Hátha valamelyikről valami olyanra fogsz asszociálni, ami már fotózható, bár a nagyon nyilvánvalótól óvnálak, mert egyrészt, sokan be fogják adni, másrészt pont azt bizonyítod, hogy csak a sablonosban tudsz gondolkodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!