Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Ha nincs egy vázban fókuszmoto...

Ha nincs egy vázban fókuszmotor, akkor miért nem lehet megoldani egy olyan gyűrűvel, amiben van?

Figyelt kérdés
Mint pl. a macro közgyűrűk, csak ebben fókuszmotor lenne integrálva.
2015. szept. 12. 13:37
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
46%
Talán mert nincs rá igény.
2015. szept. 12. 15:22
 2/12 anonim ***** válasza:
ki venne olyat?
2015. szept. 12. 17:41
 3/12 A kérdező kommentje:
Attól függ mennyiből lehetne előállítani, ill. eladni mennyiért lehetne.
2015. szept. 12. 19:24
 4/12 anonim ***** válasza:

Ezektől teljesen függetlenül nem lenne rá igény. Mégis ki az ördögnek kéne ilyen?

Ma már minden objektívben van fókuszmotor, az a pár perverz pedig aki régi manuális objektívekkel játszik a modern vázakon, úgyis élvezi a kézzel bütykölést és eszükbe nem jutna közgyűrűvel szórakozni (ami mellesleg beleszólna a képgeometriába).

2015. szept. 12. 19:29
 5/12 anonim ***** válasza:

Én személy szerint használom a vázba épített fókuszmotort. Nem őskori manuális obikhoz, hanem AF Nikkor-hoz. Pl.:

[link]

[link]

[link]

De nekem se lenne szükségem fókuszmotoros közgyűrűre, ugyanis alapból van a vázamban. Ha nem lenne, akkor meg olyan obikat vennék, amiben van fókuszmotor.

2015. szept. 12. 19:53
 6/12 anonim ***** válasza:

Na de azért lássuk be, ezek lassan harminc éves obik. És mint írtad, ennek ellenére még neked sem kéne ilyen.

Ezért mondom, hogy egyszerűen nincs igény egy ilyen kiegészítőre.

2015. szept. 12. 20:16
 7/12 anonim ***** válasza:
Az igényen felül esetleg azért sem, mert a közgyűrűnek meghatározott szerepe van, és nem véletlenül nem közgyűrűzünk orrba-szájba minden objektívet a hétköznapokon sem :)
2015. szept. 12. 21:15
 8/12 anonim ***** válasza:

#6!

Igen, én is ezen a véleményen vagyok.

Egyébként annak ellenére, hogy 30 évesek, nincs velük semmi baj. És mivel a mai napig gyártják őket, én se 30 éves obikat veszek.

Árban meg ott vannak, ahol a fókuszmotoros verzióik, szóval azzal sem nyerne semelyik olcsójános, ha meg lehetne oldani a fókuszmotoros közgyűrű dolgot.

2015. szept. 12. 22:10
 9/12 anonim ***** válasza:

Na igen ez igaz, de ha vannak manuális objektíveim,

akkor miért vennék egy újat több tíz/százezrekért

2015. szept. 13. 09:21
 10/12 anonim ***** válasza:
Inkább beavatkozol a gondosan megtervezett képgeometriába egy extra optikai elemmel?
2015. szept. 13. 09:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!