Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Mekkora felbontásban célszerű...

Mekkora felbontásban célszerű fotózni a mindennapokban?

Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy nem vagyok hobbi fotós meg semmi ilyen csak a kutyáimat szoktam, virágokat meg mindent a telefonommal (Sony z1 compact) és soha nem tudtam eldönteni, hogy mekkora felbontásban célszerű. Mert ha felakarom tölteni valahova akkor nem olyan jó, ha nagyon nagy, meg nagyobb helyet is foglal, de ha kicsi az megint nem jó, mert ha ki akarom nyomtatni (akár pólóra vagy valamire) nem elég nagy. A hátlapi kamera 3840 × 2160-as képeket szokott készíteni, az előlapi meg 1920 × 1080. Az utóbbi felbontás szerintem bőven elég, nem?
2015. szept. 9. 14:37
 1/2 anonim ***** válasza:

A maximánlis felbontásban fotózd, amire képes a telefon, egy egyszerűbb képszerkesztővel, pl IrfanView, össze tudod zsugorítani, amekkorára kell.

Nem csak a felbontás számít, hanem a képminőség

2015. szept. 9. 15:20
 2/2 anonim ***** válasza:
Pólóra pont hogy akár még egy 2mpx kép is elég... egyébként 6 megapixel még pl. bőven jó 20X30-as nyomatokra is, annál meg úgyse nyomtatsz nagyobbat, a legtöbb ember meg nem is nyomtat, csak tolja fel a netre a képeit, oda meg elég még az 1mpx is... a nagy felbontás akkor lényeg, ha plakátot nyomtatsz, vagy ki akarsz vágni belőle részeket lehetőleg jó minőségben (telefonnal nem fog menni...).
2015. szept. 11. 18:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!