Kamerára való rögzítéshez, főleg HD felbontásban, milyen "class"-os SD kártya kell minimum?
A rögzítési sebességet jelenti ez a "class 4" vagy "class10"?
És így egy HD-nél már alap a "class 10" vagy semmi köze hozzá?
Tulajdonképpen igen, pontosabban a kártya írási sebességét, ahogy nőnek a számok (10-ig) növekszik a sebesség is.
Vegyél class10-est, alig drágább és valószínűleg nem lesz gondod a HD-ben érkező adatfolyam felírásával, "nyelni" fogja. Gyorsabb meg úgy sincs...
Azért márkásabb legyen, mert ráírni bármit lehet.
Lassabbal elakad, megáll a felírás, rögzítés, azaz nem felel meg.
Nem minőségromlásról van szó, hanem arról, hogy nem "működik".
Az SD-kártyáknál a "ClassX" jelölés azt jelenti, hogy legalább X MB/s az írási sebessége (viszont a felett semmi nem garantált: vagy tudsz rá gyorsabban is írni, vagy nem). Tehát a Class4-es legalább 4MB/s, a Class10 meg legalább 10MB/s (Illetve még azon felül vannak az UHS szabványok, amik még gyorsabbak).
Én azt javaslom, hogy nézd meg, hogy a kamera használati útmutatójában mit javasolnak, vagy mit írnak a szükséges hellyel kapcsolatban (szinte 100%, hogy valamelyik adat le van írva a használatiba).
jézus, még a 10-es se elég????? az durva!
akkor én ne is csodálkozzak, hogy a class4-es Kingston néha megakad ... sőt kifejezetten csoda, hogy nagyjából működik vele, és olyan 10 secenként csinál egy megakadást. na de class 45-ös?? nem is láttam olyat, de köszi az infót, mindenképp lecserélem, és ezek szerint a kinézett Sandisk 10-es se elég.
de egyébként ezek egyenes arányban növekednek vagy netán típusfüggő, hogy melyiknél mit jelent a class 10 vagy class 45?
na meg a másik része, hogy a kártya nagysága mindegy ilyen szempontból? úgy értem, hogy pl a 16 GB-os kártyát nem kezeli nehezebben mint a 8 GB-osat? egyedül a class-értéke számít?
Na jó, de ezen azért nem kell kiborulni :) A Sandisk 45 sem sokkal drágább, mint a többi class 10-es csoda, viszont ezzel teljesen biztosan tusz akadás nélkül felvenni.
De ha ez túl sokba lenne neked akkor keress egyet, ami legalább 15 megabit/sec -kel rögzít.
hát a legnagyobb gondom az h egyáltalán nem is találok sehol magasabb számú classost, egy 6-ost és egy 10-est találtam, ennél magasabbat sehol.
esetleg ötlet?
(a tapasztalat pedig az h a 4-es classos tulképpen annyira nem vészes mint azt gondoltam, nagyjából rögzít, és olyan 10-15 secenként csinál egy akadást, na persze ez így nem okés annyira, de lényeg h ha lejjebb veszem, akkor megy akadás nélkül)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!