Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Kamerára való rögzítéshez,...

Kamerára való rögzítéshez, főleg HD felbontásban, milyen "class"-os SD kártya kell minimum?

Figyelt kérdés

A rögzítési sebességet jelenti ez a "class 4" vagy "class10"?

És így egy HD-nél már alap a "class 10" vagy semmi köze hozzá?

2014. ápr. 14. 21:56
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Igen azt. 10est vegyél.
2014. ápr. 14. 22:02
 2/11 A kérdező kommentje:
ok kösz, de mi tud történni egy class4-esnél pl? akadozva veszi? vagy rossz lesz a képminőség?
2014. ápr. 14. 22:04
 3/11 anonim ***** válasza:

Tulajdonképpen igen, pontosabban a kártya írási sebességét, ahogy nőnek a számok (10-ig) növekszik a sebesség is.

Vegyél class10-est, alig drágább és valószínűleg nem lesz gondod a HD-ben érkező adatfolyam felírásával, "nyelni" fogja. Gyorsabb meg úgy sincs...

Azért márkásabb legyen, mert ráírni bármit lehet.

2014. ápr. 14. 22:04
 4/11 anonim ***** válasza:

Lassabbal elakad, megáll a felírás, rögzítés, azaz nem felel meg.

Nem minőségromlásról van szó, hanem arról, hogy nem "működik".

2014. ápr. 14. 22:06
 5/11 BazsiBácsi ***** válasza:

Az SD-kártyáknál a "ClassX" jelölés azt jelenti, hogy legalább X MB/s az írási sebessége (viszont a felett semmi nem garantált: vagy tudsz rá gyorsabban is írni, vagy nem). Tehát a Class4-es legalább 4MB/s, a Class10 meg legalább 10MB/s (Illetve még azon felül vannak az UHS szabványok, amik még gyorsabbak).

Én azt javaslom, hogy nézd meg, hogy a kamera használati útmutatójában mit javasolnak, vagy mit írnak a szükséges hellyel kapcsolatban (szinte 100%, hogy valamelyik adat le van írva a használatiba).

2014. ápr. 15. 22:26
 6/11 A kérdező kommentje:
köszi
2014. ápr. 16. 22:11
 7/11 anonim ***** válasza:
Általában írják hogy class 10 kártya kell, sajnos saját bőrömön kellett megtapasztalnom, hogy ez nem feltétlenül elég: a Kingston Class 10 (ami megközelítőleg 11-12 megás sebességgel ír) fokozatosan meg-megakaadt a 600D kamerámban, volt hogy bemelegedett és működött jól, de volt hogy véletlenszerűen abbamaradt. Szóval nyílván így nem akarsz videót rögzíteni. Következőleg biztosra mentem, vettem egy 32 gigás Sandisket 45 megás írási sebességgel, ez most minden gond nélül viszi.
2014. ápr. 18. 13:25
 8/11 A kérdező kommentje:

jézus, még a 10-es se elég????? az durva!

akkor én ne is csodálkozzak, hogy a class4-es Kingston néha megakad ... sőt kifejezetten csoda, hogy nagyjából működik vele, és olyan 10 secenként csinál egy megakadást. na de class 45-ös?? nem is láttam olyat, de köszi az infót, mindenképp lecserélem, és ezek szerint a kinézett Sandisk 10-es se elég.

de egyébként ezek egyenes arányban növekednek vagy netán típusfüggő, hogy melyiknél mit jelent a class 10 vagy class 45?

na meg a másik része, hogy a kártya nagysága mindegy ilyen szempontból? úgy értem, hogy pl a 16 GB-os kártyát nem kezeli nehezebben mint a 8 GB-osat? egyedül a class-értéke számít?

2014. ápr. 23. 08:16
 9/11 anonim ***** válasza:

Na jó, de ezen azért nem kell kiborulni :) A Sandisk 45 sem sokkal drágább, mint a többi class 10-es csoda, viszont ezzel teljesen biztosan tusz akadás nélkül felvenni.

De ha ez túl sokba lenne neked akkor keress egyet, ami legalább 15 megabit/sec -kel rögzít.

2014. ápr. 23. 13:46
 10/11 A kérdező kommentje:

hát a legnagyobb gondom az h egyáltalán nem is találok sehol magasabb számú classost, egy 6-ost és egy 10-est találtam, ennél magasabbat sehol.

esetleg ötlet?

(a tapasztalat pedig az h a 4-es classos tulképpen annyira nem vészes mint azt gondoltam, nagyjából rögzít, és olyan 10-15 secenként csinál egy akadást, na persze ez így nem okés annyira, de lényeg h ha lejjebb veszem, akkor megy akadás nélkül)

2014. ápr. 25. 09:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!