Nikon D3200 vélemény? (többi lent)
Megéri az árát, akinek volt dolga vele, mennyire elégedett? Vagy érdemesebb gyűjteni egy jobb gépre, ha igen milyenre?
Csak imádok képeket készíteni, és nagyon szeretnék egy DSLR fényképezőgépet. :)
Illetve jelentkezek egy olyan szakra, ahova egy 5 perces kisfilmet kell készítenem.
Jó választás?
Imádsz képeket készíteni és azt hiszed, már csak egy dslr hiányzik ahhoz, hogy jó képeket készíts?
Tévedsz.
A gyenge láncszem te vagy, nem a hardver. Tanuld meg a fotózás alapjait, és egy mobillal is jobb képeket fogsz készíteni, mint egy dslr-rel minden tudás nélkül.
Annyira "jó" érzés, amikor egy feltett kérdésem alapján megírják nekem, mennyire vagyok járatos a fényképezésben. Nem vagyok gyenge láncszem, képes voltam egy egész könyvet kiolvasni a fotózással kapcsolatban. Rengeteg képem van, de tudom h nem érik el azt a szintet, amit már lassan szeretnék. Egyelőre nincs meg számomra az az anyagi háttér, amiből egy csúcs gépet tudnék venni, ezért jutna a választásom erre a gépre. Tudom, hogy egy tükörreflexes géppel és a megfelelő objektívvel milyen fotókat lennék képes készíteni, amit egy bridge-el nem.
A kérdésemet nem azért tettem fel, hogy az alapján rólam véleményt alkossanak, hanem magáról a gépről kértem eligazítást.
Pedig a kérdésed alapján egyértelmű, hogy lövésed sincs a fényképészetről. Ebből pedig automatikusan következik, hogy
a) teljesen felesleges neked a D3200-nál komolyabb gépre gyűjteni
b) nem fogsz vele jobb képeket készíteni, mint a bridge gépeddel.
Aki azt hiszi, hogy "csúcs gép" kell ahhoz, ohgy megvalósítsa azt, amit egy bridge géppel nem tud, annak jellemzően a belépő dslr-ek is feleslegesek szoktak lenni.
Nem egy olyan kérdést olvashatsz itt (hasonlóan a D3200 vélemények?-hez), ami arról szól, hogy miért készít olyan rossz képeket a D3200 / 1200D. Na mindegy, lehet, hogy egy Cápa Robi vagy, akinek tényleg csak a technika szab korlátot.
Jó, ez igaz, elismerem, kérdésem alapján valóban úgy tűnik, h nem értek a fényképészethez. Tanulni szeretnék, és úgy gondolom egy kezdőnek alkalmas lehet ez a gép. Szeretném folyamatosan tanulmányozni a fotózást. Tudom hogy egy kezdő számára nem egyszerű a használata, sőt, valaki 90%-ban ki sem tudja használni a gép nyújtotta lehetőségeket. Művészi képeket szeretnék alkotni, és akik ma ilyen képeket készítenek sem a csúcsról kezdték.
Na de nem magyarázkodom, akkor kérdésemet "átfogalmazva": megfelelő gép a Nikon D3200 kezdő DSLR-eseknek, vagy ajánlatosabb egy +40-60k-t rászánni egy másik gépre pl: Canon eos 700D?
Ez a gép kezdőknek készült, akik komolyan gondolják a fotózást. Természetesen amatőr szinten, nem megélhetésként.
Jó választás első DSLR-nek.
Szerintem teljesen felesleges bridgekkel bohóckodni. Ha kis gép kell akkor MILC-et, ha nem számít a méret akkor DSLR-t kell venni, ha valaki elhivatottságot érez a fényképezés iránt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!