Nem jó az AF. Elromlott az objektívem?
Most vettem egy Canon 1100d-t használtan. Alig volt használva, szinte új. Ha az objektívet Af-ra állítom nem tud fókuszálni. Próbáltam más szögből, átállítottam az AF pontokat, más tárgyra próbáltam fókuszálni stb. Sehogy se sikerül... Elromlott vagy csak ennyire gagyik ezek a kit objektívek?
Nem mint ha használnám, mindig manuálisan fókuszálok..:) De azért szeretném tudni, hogy ez mi miatt van.
A válaszokat előre is köszönöm
"mindig manuálisan fókuszálsz, ettől még nem vagy haladóbb, pl. sportfotózáskor, vagy egy száguldó autó elkapásánál is tekergeted?"
nagy igazság a fenti!
Hozzá kell tenni azt is, hogy a belépő AF objektívek szinte nem is használhatóak manuális módban. A fókusz gyűrűnek egyrészt nagyon kicsi az elmozdulása, pár milimétert mozdítasz csak, és 30 centiket ugrál a fókusz, kellő csillapítása sincs, így nagyon könnyű tekerni, viszont szinte lehetetlen megállni pont az éles ponton, és a fogása is jelzés értékű a pár milliméteres gyűrűvel...
Ennek persze megvan az oka, ezeket mindenki AF-szal használja, egy profibb objektívnél már normális a gyűrű, van csillapítása, elég széles a kényelmes fogáshoz, az egyszeri fotós meg nem érti, hogy ami egy L-es üveggel a profinak gond nélkül megy, azt miért nem tudja egy kitobival vagy 1.8/50-el utána csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!