Első DLSR gép, lovaglás fotózáshoz?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Elérkezett annak az ideje, hogy végre megvegyem első DLSR gépem, és lecseréljem a kompakt gépemet. Nekem az elképzelésem egy Nikon D3200-as gép + egy Sigma 70-300mm-es objektív. Utánaolvastam és nagyon sokan írták, hogy gyenge a minősége, szóval akkor tovább keresgélnék. Én egyenlőre 120000 ft-ot adnék ki a gépért. A fényképezőt igazából a lovardába hordanám ki, és lovasokat fotóznék vele, szóval azért szerettem volna egy tele obit, hogy ne kelljen mindig beállnom közvetlen az ugrás mellé, meg versenyen ugye nem lehet bemenni a pályára. :D Szóval milyen gépet ajánlanátok ilyen ár-értékarányban?

Köszönöm előre is mindenkinek a válaszát! :)

2015. aug. 6. 19:15
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2015. aug. 7. 14:58
 12/13 anonim ***** válasza:
A sigma jó márka, de az említett 70-300 nagyon nem jó objektív, bár én a canonos változatát ismerem, de sokkal a nikonos sem lehet jobb. Mondjuk annyi pénzért nem is csoda, de mindenképpen spórolnék még, nincs nagyobb pénzkidobás, mint venni majdnem 50 ezerért valamit, rájönni, hogy használhatatlan, eladni nyomott áron, és venni valami minőségibbet...
2015. aug. 7. 15:14
 13/13 anonim ***** válasza:

a minőségi különbség a fényerőben, rajzolatban, AF sebességben/pontosságban jelentkeik.

a bemozdulás nem az objektív hibája, hanem a túl hosszú záridőé. minden ilyen gyújtótávolságú objektívre igaz, hogy legalább 1/300-ad kell, de minél rövidebb/gyorsabb a záridő, annál kevésbé mozdulnak be a dolgok. ha ezt nem tartod be, akkor a legjobb, legdrágább objektívekkel is ugyanúgy be fog a kép mozdulni.

2015. aug. 8. 11:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!