Van itt valaki aki esetleg ért a fényképezőgépekhez és a fotózáshoz?

Figyelt kérdés
Szeretnék vásárolni egy fényképezőgépet , de nem tudom eldönteni hogy milyet. Egy Canon PowerShot SX510 re gondoltam . Egyenlőre nem tervezek semmi komojabbat a fotózásal kapcsolatban csak magamnak fotóznék családi eseményeken,kirándulásokon,egy kis lesifotózás illetve portrék készitése , de ez mind csak öncéluan semmilyen kiállitásra vagy versenyre nem akarom vinni a képeim maximum magamnak teszem ki a szobám falára. Szóval az lenne a kérdésem hogy ez a gép alkalmas lenne ilyen jellegü munkákra ? Mert olyan gép kellene nekem amivel azért jó minőségü és kifejező képeket csinálhatok a saját beállitásaimmal szóval nem autómata módba akarok fényképezni hanem saját magam akarom megkomponálni a képeket hogy teljesen az enyémek legyenek . Szóval hogyha van valakinek ezzel a géppel kapcsolatosan tapasztalata vagy tanácsot tudna nekem adni, hogy milyen minőségü képeket csinál , vagy hogy megfelel e nekem a leirtak alapján az légyszi irjon . :)

2015. júl. 22. 14:13
 1/3 anonim ***** válasza:
Én ennyi pénzből Panasonic DMC-LF1-et vagy Canon S120-at vennék. Nagyobb szenzor, jobb fényerejű objektív, kisebb méret. Mindegyiken van manuális üzemmód és manuális fókusz, tehát nem kell lemondanod a saját beállításokról sem.
2015. júl. 22. 15:20
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tippeket , de hogyha árba nézzük itt nállunk (mivel Romániában lakom) nagyon nagy a külömbség . Amiket te irtál annak az ára dupla annyi mint a Canon SX510 nek , és abból már vehetnék egy DSLR gépet.
2015. júl. 22. 16:01
 3/3 anonim ***** válasza:

szerintem vegyél inkább DSLR-t (vagy MILC-et). az ilyen bridge gépek a létező legrosszabb kompromisszumot jelentik. méretre már akkora, mint egy DSLR, helyet ugyanannyit foglal, ugyanúgy plussz cipelnivaló, viszont tudásban és képminőségben nem ér a nyomába, lehetőséget nem nyújt annyit és még fejleszteni sem lehet, ha rájössz, hogy kéne egy jobb, vagy csak más optika, vagy bármi, cserélheted egyben az egészet.

szerintem vagy válassz egy komolyabb, sokoldalúan használható, fejleszthető DSLR/MILC gépet/rendszert, vagy valami nagyon kompakt kisgépet, esetleg csak mobilt használj, mert az legalább kicsi és nem foglal sok helyet, így nincs is útban, nem fog zavarni, ezért legalább ott lesz nálad. ez a közép kategória szerintem teljesen értelmetlen önbecsapás. persze nem kötelező egyetértened velem...

2015. júl. 28. 10:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!