Mi értelme van a drágább kameráknak? Mi a különbség?
A követklező miatt nem értem:
Pl lehet kiváló action vagy autóskamerákat venni 5-10 ezer Ft-ért, full HD-t tudja szinte már mind, és ennyi, tökéletes minőségben vesz.
na most ehhez képest vannak a 250 ezres kézikamerák, amelyek ugyanúgy nem tudnak zoomolni vagy max 4-6x-isat tudnak, azaz ez nem lehet az a tényező, amely miatt drágább, és ugyanúgy full HD-ban vesz mindent. Most akkor mi a frász a különbség, miért éri meg a kézikamot megvenni, ha egyszer a végeredmény ugyanaz lesz? Sőt, mi több, meg kell nézni a GoPro kamokat, 170-ért már 4K felvételt csinálnak, külső MIC csatlakozás, minden amit akarunk, és az is csak 160 ezer körül, van.
1, Tehát mi értelme akkor a "nagy múltú" Sony, Samsunk stb márkás kézikameráknak?
2, a "régi" (nem is olyan régi), de még nem HD-s márkás kézikamoknak is mi az értelme, ha egyszer az 5 ezres autóskam tudja a Full HD-t, ezek meg a 720x480-nál leragadtak, viszont ezeknél még megvan a 65x optikai zoom, ez igaz (és egyben ezt nem is értem, hogy a HD megjelenésével miért tűnt el a zoomolási lehetőség a kamokról)?
"Pl lehet kiváló action vagy autóskamerákat venni 5-10 ezer Ft-ért, full HD-t tudja szinte már mind, és ennyi, tökéletes minőségben vesz. "
Ennyiért még ilyen kamerákból sincs normális minőségű
Optika felbontóképesség, torzítás, fényerő...
Valahogy a tévéstúdiókban, koncerttermekben sem akciókamerákat látok felkötegelőzve egy HAMA állványra, hanem milliós távvezérelhető álványon többmilliós kamerák, milliós objektivekkel.
A kérdés csak annyit jelent, hogy abszuolút semmi rálátásod sincs a témára. Ami nem baj. Viszont feltételezed, hogy a filmstúdiók, tévéstúdiók, riporterstábok mind mind hülyék, mert megveszik drágán a sz*r Sony-t Panasonicot, mert biztos nem vették észe a Tesco akciós polcán az egybeműanyag fosadék akciókamerát.
tényleg nem hiszem el. a kérdésre képes vki válaszolni?
most az a tény, hogy a tescoban vettem, nagy kaland, hát vehetsz ott HP nyomtattót is és Nikon fényképezőgépet is, attól az még ugyanúgy minőségi HP és Nikon lesz, nem csökken semmilyen paramétere, csak mert a tescoban adták el. az ész megáll ....
értelmes hozzászólás esetleg? (nem értem, miért beszélsz te is felbontásról, mikor pont azt írtam, hogy ezek is ugyanúgy tudják a 4 K-t is már.)
A különbség a minőségben és a szolgáltatásokban van!
Te csak felbontásban méred a minőséget, de nem abban kellene.
Attól hogy 4k egy kamera még készíthet borzalmasan rossz képet ha rossz minőségű a CCD vagy az optika benne.
Gondolj arra hogy ha egy fekete-fehér zajos 320x240 felbontású képet (1.3 megapixel) átkonvertálsz 4k-ra (1 mp alatt meg lehet csinálni) attól mennyiben javul a minősége?
A nagy felbontás csak lehetővé teszi a jó képminőséget de nem garantálja azt! Ráadásul a jó minőséghez ez önmagában még édes kevés, mert ahhoz hogy tényleg magában hordozza a jó minőség lehetőségét, mindennek jónak kell lennie amin a minőség múlik. Elsősorban az optika (ez önmagában is kerülhet tíz vagy akár százezrekbe) az érzékelő és maga a váz.
Ezekre lehet építeni jó minőségű készüléket. ha csak az egyik is gyenge, akkor hiába a nagy felbontás!
értem, szal akkor itt az optika a kardinális kérdés, és ezek szerint a márkásabb "régi" (azaz még nem HD-s) camcordereknek is azért van még 40 ezres áruk, mert felépítésében sokkal komolyabb, csak éppen a felbontást nem tudja? (pl Samsung SMX-F30BP vagy SMX-F40BP)
jól gondolom ezt legalább?
Nem csak az optika minősége (bár az valóban kardinális), hanem az érzékelő, és az elektronika minősége is más lesz.
A FULL HD csak annyit jelent, hogy a kép 1920x1080 pixel lesz. Ha fogok egy olyan érzékelőt, amin örülök, ha egy labda formája felismerhető, elé teszem a nagymamám befőttesüvegét, akkor is fogok kapni 1920x1080-as képet, meg ha fogok egy DSLR-t egy jó optikával akkor is. Azért ránézésre meg lehet majd mondani, hogy melyik melyikkel készült nem? :)
A FULL HD-t sokan a minőséggel azonosítják, pedig csak annyit mond meg, hogy hány pixelt fogsz látni a képen, azt már nem, hogy az hangyák háborúja lesz, vagy szép éles felvétel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!