Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Tanulógépnek melyiket ajánlaná...

Tanulógépnek melyiket ajánlanátok jobban?

Figyelt kérdés

Keret 50.000Ft lesz, és mindenképp vázba épített stabilizátorral gondoltam, tehát Canont Nikont hagyjuk.

Két esélyes: Olympus E-520 és a Sony Alpha A350.

Mindkettő kitobjektívvel. Azt hogy egyikbe nagyobb szenzor van azt tudom, arra már választ nem is várok. Gyakorló, tanuló gépnek melyik lenne jobb? Adott témán belül nem tudom melyik készít szebb képet. Amit látok, hogy a Sony-nak nagyobb a zajszűrése ami az élesség rovására megy. Olympusra bármilyen 4/3-os lencse rámegy?

2015. júl. 25. 20:45
 1/4 anonim ***** válasza:

Ha a kettőközött akarsz dönteni akkor szerintem sony,

de muszáj neked "tanulógépnek" egy régi dslr.

Ráadásul a vázba épített stabilizátornak csak

annyi az előnye, hogy nem kell az objektíveidnek külön stabilizátor, de viszont, ha szenzormozgatásos,

akkor némi minőség vesztés lehetséges.

Visszatérve a tanuláshoz egy bridge gépet ajánlanék.

2015. júl. 25. 21:22
 2/4 A kérdező kommentje:
Hát kösz azt nyúzom már pár éve... tanulás alatt inkább a gyakorlást értettem. Tudom jól azt is hogy mi az előnye aa stabilizátornak... most a kérdés ebben az ár és teljesitmény kategoriában melyikkel járok jobban?
2015. júl. 25. 22:06
 3/4 anonim ***** válasza:
58%
Ha tényleg tanulni szeretnél, inkább olyat keress amibe nincs stabilizátor. Tanúld meg rendesen megfogni azt a szegény fényképezőgépet, nem olyan nehéz! Nagyjából ez az első "lecke" amit meg kell tanulni. Utána jöhet a többi. És igen lehet lepontozni a válaszomat, és lehet azt írni, hogy maradi vagyok. De amíg valaki nem képes megfogni a fényképezőgépet addig ne akarjon fotózni, meg fotózást "tanulni". Ezért "szerencsésebbek" akik még filmre tanultak, mert ott azért rendesen ki kellett tartani az 1/15-öt is... Minndeféle stabilizátor nélkül (persze ezt nem >300-as telével).
2015. júl. 27. 22:43
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ, igen tudom, én még '91-es vagyok, nekünk nem volt anno analóg fényképezők, akkor még a jómódúak kiváltsága volt a komolyabb gép. Csak egy automata Carena gépünk volt. Azóta próbálkoztam egy Canon Eos 300 analóggal, Exakta VX-500-al, és ma megyek előhívatni egy tekercs filmet ami egy Yashica Minister-D-vel készült. De ugye szeretnék egy digitális tükrös gépet is, de nem akarok sokat költeni rá (vázra) és ezért gondoltam ezt a kettőt, a mostani Sony bridge gépemet nem kicsit keveslem már.

Árulnak most 22.000-ért Canon Eos 350D-t is de ugye 3 számjegyűek pont a legalapabb gépek mindegyik márkánál, inkább a kétszámjegyűek lennének jók, vagy természetesen az egyszámjegyűek de azok még manapság is drágák.

2015. júl. 28. 08:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!