Úgy halottam, hogy ha naplementét fotózunk az könnyen kinyírhatja a szenzort. Mikre kell ügyelni ilyenkor? Esetleg vmelyik szűrő orvosolja a helyzetet?
Nyilván egy nyári napon délben, a fejünk fölött álló napba nem fotózunk bele, ha nem muszáj. De egy naplemente semmi kárt nem fog okozni semmiben.
Biztos játszottál már nagyítóval: amikor egy száraz levélre, papírra, stb. fókuszálod vele a nap fényét, akkora hő koncentrálódik egy pontba, hogy képes a célpontot meggyújtani. De ez csak akkor fog működni, amikor magasan áll a nap.
Naplementekor hiába is próbálkoznál, nincs már ereje a Napnak, úgyhogy nyugi, ilyenkor a szenzorban sem fog kárt tenni.
Nem kell semmi szűrő.
Napfelkeltekor és Naplementekor nem árt a szenzornak,
csak ezenkívűl pl. délben.
Nem tudom, melyik sarki kocsmában szerzed be a fotós szaktudásod, de igazolj át egy másik műintézménybe.
Szerinted ezek a képek is tönkretettek 1-1 gépet?
Azért feleslegesen ne alázzuk már a kérdezőt...
az összes gép kézikönyvében szó szerint szerepel, hogy a napba fotózás kinyírhatja a szenzort, és nem szokták túlzottan bonyolítani ezt a mondatod, hogy napfelkelte, meg dél, meg naplemente.
Jobb, hogy kérdez, mint, hogy valami hülyeséget csináljon, és tényleg kinyírja.
Nosza, akkor nem kímélem hát, köszönöm a válaszokat!
Az igen zotyagyerek, ilyen giccses képösszeállítást még nem nagyon láttam, kifinomult az ízlésed.;)fő a természetesség
Azt hiszem a korcsmával még mindig jobban járok, mint a Kék Osztrigával :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!