Ilyen fajta képeket milyen árkategóriájú gépekkel lehet készíteni?
Csak hobbi fotós vagyok, jelenjeg fuji s1500-am van.
Világosban megvagyok elégedve a képekkel, de sötétben(utcai világítás mellett katasztrófa)
Nyaralásnál nem tudunk a városban sötétben fényképezkedni. Ha vakuzok, az emberek világosak, a háttér nem látszik, ha állítgatom az ISO-t, és záridő, akkor meg homályos lesz.
Tehát a elvárás, hogy lehessen akár ilyen tájképet csinálni, és ne legyen szemcsés annyira. kb mint a képen.
Én ezt néztem:
Köszönöm a válaszokat.
Tehát akkor nem fogok szebb képeket készíteni(kézből fogva este), ezekkel a gépekkel mint a 40.000Ft-osommal.
Azt hittem hogy jobb technika van a drágább fényképezőkben, hogy kevésbé lesz elmosódott és szemcsés a kép este, még automata/jelenetválasztó üzemmódban is.
Annyiban igazad van, hogy a jóval nagypbb méretű szenzor miatt ugyanakkora érzékenység mellett jóval kevésbé lesz zajos.
Ugyanakkor az elmosódás, bemozdulás már a beállítástól függ, ahhoz pedig valamennyire érteni kell hozzá.
"Tehát akkor nem fogok szebb képeket készíteni(kézből fogva este), ezekkel a gépekkel mint a 40.000Ft-osommal."
De, sokkal szebb képeket készítenek. Eleve nagyobbra emelheted az érzékenységet, és nem kapsz akkora zajt.
Adott fényviszonyok viszont minden gépre egyformán érvényesek. Ugyanazt a képet, ugyanolyan fényekkel a 40 ezres és a 400 ezres gép is is hasonló expozícióval kénytelen elkészíteni. A 400 ezres képes szebb lesz, de a fizikát nem hághatod át, így adott esetben ahhoz is több másodperces expozíció kell, amit kézből már nem tudsz kitartani.
#11 "De akkor is inkább a Sony a jobb, mint a d3200"
A DPReview képei alapján egy picivel jobbnak tűnik a Nikon. Egetverő különbség nincs köztük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!