Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Ilyen fajta képeket milyen...

Ilyen fajta képeket milyen árkategóriájú gépekkel lehet készíteni?

Figyelt kérdés

[link]

Csak hobbi fotós vagyok, jelenjeg fuji s1500-am van.

Világosban megvagyok elégedve a képekkel, de sötétben(utcai világítás mellett katasztrófa)

Nyaralásnál nem tudunk a városban sötétben fényképezkedni. Ha vakuzok, az emberek világosak, a háttér nem látszik, ha állítgatom az ISO-t, és záridő, akkor meg homályos lesz.

Tehát a elvárás, hogy lehessen akár ilyen tájképet csinálni, és ne legyen szemcsés annyira. kb mint a képen.

Én ezt néztem:

[link]

2015. júl. 16. 17:35
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Annyira erős zajszűrés nincs rajta szerintem. Egyébként meg ha raw-ból utólag szűrsz zajt nem ugyanaz? De akkor is inkább a Sony a jobb, mint a d3200... De egyébként meg hagyjuk a fenébe az iso-t, ha van állványod akkor nem muszáj a nagyon magas iso szám, elég max. 1600, 2.8-as vagy jobb rekesz (kitobin max. 3.5) és egy-két s záridő, és jó képed lesz. Kézből ezzel sem fogsz jobban készíteni egyébként mint a bridge-el. Mindenképp kell állvány.
2015. júl. 19. 08:26
 12/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Tehát akkor nem fogok szebb képeket készíteni(kézből fogva este), ezekkel a gépekkel mint a 40.000Ft-osommal.

Azt hittem hogy jobb technika van a drágább fényképezőkben, hogy kevésbé lesz elmosódott és szemcsés a kép este, még automata/jelenetválasztó üzemmódban is.

2015. júl. 19. 14:42
 13/15 anonim ***** válasza:

Annyiban igazad van, hogy a jóval nagypbb méretű szenzor miatt ugyanakkora érzékenység mellett jóval kevésbé lesz zajos.

Ugyanakkor az elmosódás, bemozdulás már a beállítástól függ, ahhoz pedig valamennyire érteni kell hozzá.

2015. júl. 19. 14:51
 14/15 anonim ***** válasza:

"Tehát akkor nem fogok szebb képeket készíteni(kézből fogva este), ezekkel a gépekkel mint a 40.000Ft-osommal."

De, sokkal szebb képeket készítenek. Eleve nagyobbra emelheted az érzékenységet, és nem kapsz akkora zajt.

Adott fényviszonyok viszont minden gépre egyformán érvényesek. Ugyanazt a képet, ugyanolyan fényekkel a 40 ezres és a 400 ezres gép is is hasonló expozícióval kénytelen elkészíteni. A 400 ezres képes szebb lesz, de a fizikát nem hághatod át, így adott esetben ahhoz is több másodperces expozíció kell, amit kézből már nem tudsz kitartani.

2015. júl. 19. 19:40
 15/15 anonim ***** válasza:

#11 "De akkor is inkább a Sony a jobb, mint a d3200"

A DPReview képei alapján egy picivel jobbnak tűnik a Nikon. Egetverő különbség nincs köztük.

2015. júl. 19. 19:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!