5000Ft alatt valami jobb fajta távmérős vagy slr fényképező ami nem Zenit, FED, Kiev és Zorki?
Figyelt kérdés
Sokat nézelődtem már de olyat ami jó is lenne nem találni ilyen áron. Vagy 10e és a fölött vannak, vagy nem jó félék, vagy full automata műanyagok ill. a fent említettek.
Zenitről sok jót nem olvastam/hallottam, FED és a többi hármat pedig el lehet rontani egy rossz záridő választással.
2015. máj. 21. 17:19
1/3 anonim válasza:
A digitális gépek korában - hacsak nem gyűjtési szándékkal vásárolsz - nem tudunk neked értelmes választ adni.
Tudnod kell, a ma fényképezőgépek legalább 10 éve túlléptek azon a korláton, amit feszegetsz. Mint az automobil a lovaskocsin...
2/3 A kérdező kommentje:
Azért pont olyanok válaszát várom, akiknek nem csak a digitális kor létezik. Van digitális bridge gépem is de szeretnék néhanap használni egy analógot is. Amit kinéztem már egy ideje az a Yashica Minister D de gondoltam hátha tud valaki ajánlani másikat.
2015. máj. 22. 15:04
3/3 anonim válasza:
Orosz gépnél felhúzás előtt nem szabad záridőt allitanod. A Kievek nem voltak olyan rossz gépek, lényegében a Contaxot másolták. Talán a 4-es széria volt egy kicsit selejtes. Az áruk Viszont magas! Annyiért már kijön egy jobb japán távmérős is. (Pl.: Yashica Electro 35) A Zenit avatott kezekben, lehet akár jó is, de alapvetően nem a megbízhatóságáról híres az a váz. A radióaktív, Helios objektívje viszont digitális vázon nagyon is szerethető. Csak nem annyira egészséges. :) A helyedben FED kettest vennék, a korábbi 1-es generáció Industar 10-es objektívjével. Olcsó, javítható, szerethető, használható. Ha nem csak orosz gép érdekel, akkor sokkal inkább a Japán vonal az, ami használható. Vedd figyelembe, hogy előszeretettel alkalmaztak eleimk tóriumot, és egyéb sugárzó anyagokat az objektívek készítéséhez. Nem fogsz tőle szerintem rákot kapni, de nem biztos, hogy egészséges a rendszeres sugárterhelés, szóval a tóriumos objektíveket és a szelénes fénymérőket szerintem hanyagold.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!