Komolyabb szintre lépni, milyen géppel/obival?
Eddig egy kompakt Samsung gépem volt, emellett a kollégium diák fotósa voltam (DSLR). Amióta az eszemet tudom az állókép készítés minden vágyam. Szeretnék én is egy DSLR gépet, viszont egy kicsit komolyabbat. Nikon D5200/5500-at néztem. Messze van még a vásárlás, hisz nyári munkás pénzemből szándékozok vásárolni.
Körübelül 300ezer ft-ot gondoltam, és ebben az összegben egy vázat (elébb említett) és egy portré/természet fotózáshoz való objektívet szeretnék.
Segítségeteket szeretném kérni az objektív választáshoz. Azt is a Nikon márkán belül szeretném és inkább porté mint természet. Milyen objektív való ilyen fotózásra? mm, fókusz távolság stb.?
Előre is köszönöm a segítséget?
scott kelby - digitális fotózás, mind a négy részt el kéne olvasni, utána pedig célirányosan keresgélni...
addig mit akarsz ha nem tudod mi mire való és mi kell neked??
Na akkor ezt tisztázd, ha lehet. "emellett a kollégium diák fotósa voltam (DSLR)" - ez mi? Ha nem volt tükrös géped akkor hogy lehettél ilyen fotós? ...
Bocs, de nem kell 300 egy belépő vázért. D5akárhányezres kategória nem egy álomkategória azért. Ha mindenképp Nikont akarsz, és ennyit szánnál rá, én akkor már D7000et vennék - 200ért meg tudod venni 100ér obit, később lehetne gyűjtögetni olyan obira, amit pontosan akarnál, ha már megvan a fix cél.
"Nem értem ezt az állvány és távkioldó fétist, csak nagyon kevés szituációban (pl. éjszakai tájkép) van létjogosultsága..."
Ha kevesebb fényben (pl. napnyugta) el akarod készíteni a tökéletes képet ahhoz kell az állvány,távkioldó és a tükörfelcsapás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!