Sony HX 300 "VS" Nikon D70?

Figyelt kérdés

Előnyök hátrányok!

Köszönöm

2015. jún. 11. 20:40
 1/4 anonim ***** válasza:

Hát... elég nehéz összevetni a kettőt, teljesen más kategória. Mire szeretnéd használni?

A D70 egy elég régi darab már, több, mint 10 éves. Használható ugyan, de már-már elavult. Masszív, erős darab. A Sonyval szemben előnynek mondhatjuk a nagyobb képérzékelőt és a vakupapucsot.

Viszont a Sony elég jó tulajdonságokkal rendelkezik videó terén is, és ezen is mindent lehet manuálisan is állítani.

A felbontásbeli különbségéket most kihagynám, webre, fotóalbumba elég a D70 által nyújtott 6 megapixel is.

Ha csak tanulásra kell, akkor mindkettő jó választás lehet.

Ha csakis a két fényképező közül kellene választanom, lehet, hogy inkább a Sony-t választanám. Annak ellenére, hogy Nikonos vagyok.

Véleményem szerint 'korszerűbb', illetve eleinte kicsivel több lehetőséget ad a nagyobb átfogás miatt.

2015. jún. 11. 21:58
 2/4 anonim ***** válasza:

Én meg pont hogy a d70-et venném. Nem kéne a sony, én meg a sonykat szeretem. Nem mindegy hogy milyen képeket készítek vele... nem túl jó minőségűeket állít elő.

[link] pl. ha ezt megnézed, csúnya kromatikus aberráció vehető észre, és elég erős zajszűrés van már alacson iso számon is. És mindez napsütéses időben. Ezzel értelmes szürkületi ill. éjszakai fotót nem fogsz tudni lőni. Ezzel szemben a d70 képe: [link]

egyedül a moire hatás lehet zavaró, más hiba nincs.

2015. jún. 12. 07:06
 3/4 anonim ***** válasza:
Na az első linket nem hozza be... helyette itt egy másik [link]
2015. jún. 12. 07:26
 4/4 anonim ***** válasza:

#1. vagyok

Van benne igazság, a Sony adatlapját csak átfutottam. A zajosodást illetően igazad van, hiszen a Sonynál egy picike érzékelőre jut 20 megapixel, tehát valóban erős zaj várható. Míg a Nikonnál egy APS-C méretre 6 megapixel.

2015. jún. 12. 13:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!