Ebayrol lehet megbizhatoan rendelni dslr-t?

Figyelt kérdés
Szeretnek majd venni egy canon 100d-t és ahogy itthon átnéztem a boltokat itt 170000+ volt az ára.. Ami nekem kicsit drága. Láttam hogy ebayen 110000 ft ert mar lehet kapni. Csak nem tudom hogy megerne e onnan venni mert szerintem megpiszkaljak ott szerinted?

2015. jún. 7. 08:11
 1/7 anonim ***** válasza:

"ebayrol lehet megbizhatoan rendelni dslr-t?"

Igen és bármit mást is.

"Láttam hogy ebayen 110000 ft ert mar lehet kapni. Csak nem tudom hogy megerne e onnan venni mert szerintem megpiszkaljak ott szerinted?"

Nem "piszkálják" meg. Azt kellene megnézned, hogy honnan érkezne a cucc. USA vagy EUn kívüli cucc? ( Egyébként gyanítom, hogy esetedben igen a válasz )

Mert akkor máris rászámolhatod a szállítási díjat + vámot + vám kezelési költséget és rá fogsz jönni, hogy ennyíért itthon is megkaphatod.

2015. jún. 7. 08:43
 2/7 anonim ***** válasza:

Az ebay egy nagy gyűjtőmedence, nem lehet általánosságban kijelenteni, hogy biztonságos ott vásárolni. Az adott eladót kell nézni. Ha van rengeteg pozitív vélemény róla, akkor jónak számít.

A másik részét írta az első válaszoló. Ha olcsó, nem EU-s, fizethetsz vámot és áfát.

2015. jún. 7. 08:54
 3/7 Koplárovics Béci ***** válasza:
Veszel itthon 170-ért egy újat. Az ebayen megveszed 110-ért a valószinűleg használtat (de lehet akár új is), behozatod +nettó 20-ért, fizetsz összesen 35e ÁFÁ-t (110+20-ra 35e), tartasz 165-nél. Megéri?
2015. jún. 7. 11:28
 4/7 anonim ***** válasza:
És akkor még nem beszéltünk a garanciális ügyintézésről...
2015. jún. 7. 11:36
 5/7 A kérdező kommentje:
Ezért kérdeztem, hogy megéri-e, amúgy kínábol hozzák és ingyenes a szállítás csak ott van a vám. Ajándékra is raknak?
2015. jún. 7. 21:46
 6/7 anonim ***** válasza:
Még szép.
2015. jún. 7. 21:47
 7/7 Koplárovics Béci ***** válasza:

Kínából? o.O Én bizalmatlan lennék az eredetiségével kapcsolatban...

Vám (és főleg ÁFA) akkor is van, ha giftet írnak rá, ráadásul esetleg meg sem kérdezik mennyiért vetted és a piaci ár alapján fizetsz.

2015. jún. 7. 21:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!