Van-e olyan DSLR váz, ami "fényerős"? Vagy ezt kizárólag az objektívek adják?
A fényerő kizárólag az optika tulajdonsága.
Fényképezőgépből persze van ami nagyobb szenzoros ennél, így kevésbé zajosodik, jobban bírja ha érzékenységet emelsz. De a fényereje ettől nem lesz jobb.
Igen, nagyon köszönöm a válaszokat.
De akkor pl a szintén belépő Pentax k-50 jobb szenzorral rendelkezik, 3 f-stoppal jobb, akkor a váz e "tulajdonsága" javítja a képet (ami alapból sötét a fókusznyújtó miatt) plusz a pentaprizma. Akkor lényegében zajmentesebb és minden szempontból jobb képet kapok, ugye?...
Ezt a 3 fényérték különbséget hol olvastad? Egyáltalán mire vonatkozik? Valamit félreérthettél, mert ekkora difi nincs két APS-C szenzoros váz között.
A pentaprizma semmilyen pozitív hatással nincs a képminőségre. Csak a keresőképre van hatása: kicsit világosabb tőle. Ez a végső képen semmit nem jelent.
"Pentax K-50:
Better maximum light sensitivity 51,600 ISO vs 6,400 ISO - The K-50's maximum light sensitivity is 3 f-stops better"
(snapsort) - bár nem lennék meglepődve, ha ez nem lenne igaz.. Lehet hogy elírták?
Ha adott a rekesz és a záridő, akkor még az iso-val tudsz játszani. Egy jobb váz jobban bírja a magasabb iso-t, kevesebb zaj mellett, de azt azért ne várd, hogy bármilyen géppel 51ezres iso mellett még használható képed lesz. Valamennyit nyersz, de komolyabb javuláshoz jó sokat kellene ráköltened.
Egyébként ez az obi bármilyen vázra rámegy, hogy Nikon helyett most Pentaxot nézel?
Nem veszek Pentaxot, csak eljátszottam a gondolattal, hogy mennyire hüe vagyok hogy anno a d3200-at vettem meg - sokkal jobbak a tulajdonságai.
800as ISO az ami még elmegy, de csak ritkán, sokszor váltogatom, a 400 viszont sajnos stabil (ezt használom a legtöbbet), kivételesen fényes időszakban 200, de akkor a lightroomot maxra kell járatni.. - amit fotózok ott nagyon kellettek volna a részletek, a cső alapból f/8, és erre jön a háromszorozó ami most f/24-et csinál. Nem véletlen beszéltem a képek sötétségéről.
800-as értéknél már sok a zavar a részletekben 1:1 arányban. Akkor nem igaz a Pentax + 3 f értéke? Bár nálam talán az sem sokat érne...
amit keresel, azt érzékenységnek hívják, nem fényerőnek. jobb, újabb, modernebb, más technológiával készült gépek érzékelője lehet nagyobb érzékenységű, ezért ugyanolyan, vagy magasabb ISO értéken kevésbé zajos.
mivel a záridő és a blende is adott, más lehetőséged nincs, mint olyan gépet keresni, ami ebben a tulajdonságában jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!