Milyen iskolát kell ahhoz elvégezzek, hogy vágó lehessek?

Figyelt kérdés
Nem ez az életcélom csak érdekel a filmgyártás folyamata és felmerült bennem a kérdés.

2015. máj. 17. 21:20
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Első blindre Leonardo neve furcsa a kulcsszavak között, de ha azt veszem, hogy tőle és a lyukkamerától indult az egész fotózás…

Nálunk kétféle módon lesz valaki vágó:

- elvégzi a Színművészeti Egyetemet, vagy valamilyen szakképzést végig csinál.

- spontán (Filmes egyébként is, s menet közben "leül vágni", ott ragad.)

2015. máj. 17. 21:29
 2/3 A kérdező kommentje:

A kulcsszvak közé én csak DaVinci-t írtam, mert az egy filmvágó program, aztán lehet, hogy a gyakori kiegészítette...

Köszönöm a válaszod. :)

2015. máj. 17. 22:13
 3/3 anonim ***** válasza:

Igen, három irányba is beleillik a dolog

-színművészeti

-közmédiás, kommunikációs

-műszaki pálya.

Mindháromnál előfordulhat hasonló szakirány, ha jól sejtem.

Mindenképpen érdemes egy felsőfokú végzettséget lerakni, már csak azért is, mert hasznos kapcsolatokra tehetsz szert (ami hasonló szakmákban nagyon fontos lehet).

Hogy konkrétan milyen végzettségekkel vesznek fel vágónak, arra úgy kapnál pontos választ, ha 1-2 kiszemelt főiskolával/egyetemmel felvennéd a kapcsolatot.

Az, hogy egy OKJ-s képzés mennyit számít, azt sem tudom megmondani.

Ami a lényeg: az ilyen szakmákhoz kapcsolatok kellenek, különben nem sokra viszed.

2015. máj. 17. 22:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!