Mekkora különbség van egy mai és egy 7-8 éves belépő dSLR között?
Szeretném megvenni első dSLR gépemet, de természetesen kezdetben nem szeretnék rá sokat költeni, amíg ki nem derül, hogy van e affinitásom a fényképezéshez.
Néztem, hogy a régebbi jellemzően 2007-2009 közötti belépő kategóriás Nikon, Sony dSLR-eket már akár 50 ezer forinttól is meg lehet vásárolni, ráadásul sokhoz nem csak kitobi, de néha tele, esetleg nagylátó is jár. Tudom, hogy ezeknél a szetteknél maguk az obik is az amatőr közönségnek szólnak, de mégis könnyebb lenne egy ilyennel nekiállni a dolgoknak, mint egy egyszerű kitobival.
Próbáltam összehasonlítani egy mai belépőt, például D3200-est, egy régebbi belépővel és nagy különbségeket nem tapasztaltam. Jellemző különbségek:
- felbontás (10-11 megapixel helyett 24-25)
- több ISO lehetőség (100-1600 helyett 100-12800)
- videók (nincs rá lehetőség helyett akár FullHD)
Ezzel szemben viszont ugyanaz a képérzékelő, zársebesség, illetve többé kevésbé minden más beállítási lehetőség is. Az imént említett különbségek mennyire fontosak, ha nekem a videózás nem számít?
A dillemám, hogy egy régi dSLR-t jellemzően 2 obival megkapni 50-70 ezres árkategóriában, míg egy előbb említett D3200 90-100 ezer kitobival és akkor még legalább 40-50 ezer lenne egy amatőr tele. A kérdés mit választanátok? Tényleg akkorát fejlődött a digitális fotózás, hogy már nem érdemes egy 8 éves géppel próbálkozni? Vagy tanulni teljesen jó lesz és majd legfeljebb később veszek egy frissebbet?
Előre is köszönöm a segítséget és a véleményeket. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!