Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Mekkora különbség van egy mai...

Mekkora különbség van egy mai és egy 7-8 éves belépő dSLR között?

Figyelt kérdés

Szeretném megvenni első dSLR gépemet, de természetesen kezdetben nem szeretnék rá sokat költeni, amíg ki nem derül, hogy van e affinitásom a fényképezéshez.

Néztem, hogy a régebbi jellemzően 2007-2009 közötti belépő kategóriás Nikon, Sony dSLR-eket már akár 50 ezer forinttól is meg lehet vásárolni, ráadásul sokhoz nem csak kitobi, de néha tele, esetleg nagylátó is jár. Tudom, hogy ezeknél a szetteknél maguk az obik is az amatőr közönségnek szólnak, de mégis könnyebb lenne egy ilyennel nekiállni a dolgoknak, mint egy egyszerű kitobival.

Próbáltam összehasonlítani egy mai belépőt, például D3200-est, egy régebbi belépővel és nagy különbségeket nem tapasztaltam. Jellemző különbségek:

- felbontás (10-11 megapixel helyett 24-25)

- több ISO lehetőség (100-1600 helyett 100-12800)

- videók (nincs rá lehetőség helyett akár FullHD)

Ezzel szemben viszont ugyanaz a képérzékelő, zársebesség, illetve többé kevésbé minden más beállítási lehetőség is. Az imént említett különbségek mennyire fontosak, ha nekem a videózás nem számít?

A dillemám, hogy egy régi dSLR-t jellemzően 2 obival megkapni 50-70 ezres árkategóriában, míg egy előbb említett D3200 90-100 ezer kitobival és akkor még legalább 40-50 ezer lenne egy amatőr tele. A kérdés mit választanátok? Tényleg akkorát fejlődött a digitális fotózás, hogy már nem érdemes egy 8 éves géppel próbálkozni? Vagy tanulni teljesen jó lesz és majd legfeljebb később veszek egy frissebbet?

Előre is köszönöm a segítséget és a véleményeket. :)

2015. máj. 2. 16:24
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Abszolút nem ellened szólt és legfőképp sem akartam, hogy negatívan hangozzon a véleményem. :) Bocsánat ha így érződött. Természetesen én sem azt mondtam, hogy semmit sem fejlődött a technika és most azonnal térjen vissza mindenki egy 10 éves masinához. :) Tisztában vagyok azzal, hogy hatalmas ugrás történt az utóbbi pár évben minden technikai eszköznél (hol voltak 10 éve még az okostelefonok, ma meg már...?), így a fényképezőknél is. Én csupán azt akartam leírni, hogy ha esetleg valaki úgy van vele, mint én, vagyis szeretne komolyabban megismerkedni a fényképezéssel, de sajnos nincs több százezre egy mai gépre, akkor ne adja fel az álmait és inkább vegyen egy régebbi fényképezőt és tanulja meg az alapokat. Ha beleszeret, úgyis 2-3 éven belül venni fog egy modernebb gépet. Ha pedig nem, akkor nem bukott komoly pénzeket, mert használtan eladja maximum 5-10k veszteséggel, míg ha egy pár hónapos Nikonnal próbálná ugyanezt, akkor akár 30-40 ezret is bukhatna vele. Természetesen szeretnék én is a későbbiekben továbbfejlődni, de úgy gondolom, hogy így kezdőként jobban jártam ezzel a párosítással, de remélem nekem is lehet a későbbiekben komolyabb gépem is. :)
2015. máj. 16. 20:54
 12/12 anonim ***** válasza:
OK. :)
2015. máj. 16. 22:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!