Melyik objektiv a jobb?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Egy olyan kerdessel fordulnek feletek, hogy ti milyen objektivet vennetek? Termeszetet szeretnek fotozni. Ez alatt ertek mindent ami termeszet, es persze allat!

Lehetoleg egy olyat, amit megengedhet maganak az ember, de megis jo es megbizhato marka/okbjektiv!

Nem ertek nagyon meg a kamerakhoz, de most fogok elkezdeni egy kurzust. Erdekelne ti milyen beallitast hasznaltok, mikor allatot fenykepeztek ( mozgo, es ulo ).

Minden tanacsot elfogadok, elore is nagyon szepen koszonom!

2015. ápr. 28. 16:21
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Elfelejtettem irni, hogy egy Nikon D3200 kameram van! :)
2015. ápr. 28. 16:21
 2/14 anonim ***** válasza:
43%

"Lehetoleg egy olyat, amit megengedhet maganak az ember"

Melyik ember?

Bill Gates, vagy Fonnyadt Béci a sarki krimóból?

2015. ápr. 28. 16:31
 3/14 anonim ***** válasza:
Erre való lesz a kurzus :) azt meghallgatod, és utána már könnyebben fogsz találni magadnak objektívet. Egyébként neked akkor olyan kell (ha nincs nagy elvárás) ami wide-zoom obi. pl. [link]
2015. ápr. 28. 17:49
 4/14 A kérdező kommentje:

1. koszonom a haszontalan valaszt. nem tudom miert nem lehet normalisan valaszolni, ha en is normalisan kerdezek valamit?!

2. tudom, hogy majd ott megtudom milyen kell majd, de gondoltam megkerdezek masokat is, kinek mi a velemenye.

De ugy latom mostansag mar nem meno a normalis valaszadas!

2015. ápr. 28. 18:30
 5/14 anonim ***** válasza:
21%

"A kérdező kommentje:

1. koszonom a haszontalan valaszt. nem tudom miert nem lehet normalisan valaszolni, ha en is normalisan kerdezek valamit?!"

Azért, mert én plédául megengedhetek magamnak egy háromszázezres objektívet, te viszont vérig sértődnél, mekkora paraszt vagyok, ha ezt ajánlanám.

Kicsit vegyél vissza az arcodból.

2015. ápr. 28. 18:41
 6/14 anonim ***** válasza:

#3-as vagyok: miért én nem adtam normális választ? leírtam hogy majd a tanfolyamon fogod tudni úgyis követni a dolgokat, utána fogsz tudni választani magadnak obit. Amit belinkeltem 4.8 értékelést kapott a felhasználók által, akkor csak jó alap felhasználásra úgy vélem. Írtam is hogyha nincs nagy elvárás akkor teljesen jó lesz.

Természetfotózás tág fogalom, állatfotózás megint. Lehet wide end is fotózni és lehet tele állásban is. Gondoltam akkor linkelek egy olcsóbb obit ami tudja mindkettőt. De ha ez nem válasz akkor nem tudom milyet vársz.

2015. ápr. 28. 18:43
 7/14 anonim ***** válasza:

A legnormálisabb válasz a kérdésedre az, amit már az előbb megkaptál: menj el tanulni, akkor majd tudni fogod, mi való neked.

A természetfotózás, mint olyan egy hatalmas téma: makró, tájkép, vadak, madarak - mind-mind más objektívet igényel. Nem az a baj, hogy nem tudod, milyet, hanem az, hogy nem tudod azt sem, hogy ezekhez más és más kell.

Amíg ennyire tájékozatlan vagy, addig ne arcoskodj, hanem próbálj okulni. Az internet is tele van hasznos anyaggal kezdőknek, lehet olvasni, utánajárni a témának, ha már ezt akarod hobbiként űzni.

2015. ápr. 28. 18:44
 8/14 A kérdező kommentje:

#5 - kepzeld, en is megengedhetem magamnak a 300.000 obejtivet is. Kulfoldon elek, es egy honap alatt tobbet keresek, mint barki mas Mo-on.

#6 - nem rad ertettem!! A te valszod hasznos volt, megis neztem a linket amit kuldtel!

De mindenki masnak viszont : miert lennek paraszt azert, mert megkerdeztem valamit? Ha nem tudsz ra normalis valaszt adni, akkor ne irj! Senki nem kivancsi a szanalmas valaszodra.

2015. ápr. 28. 19:49
 9/14 anonim ***** válasza:
43%

"egy honap alatt tobbet keresek, mint barki mas Mo-on"

Azért ezt gondold át mégegyszer. :)

"miert lennek paraszt azert, mert megkerdeztem valamit?"

Természetesen nem vagy paraszt azért, mert megkérdezel valamit. A válaszokra adott arrogáns reakciód verte ki a biztosítékot.

"Ha nem tudsz ra normalis valaszt adni, akkor ne irj!"

Több normális választ is kaptál, csak neked nem tetszenek. C'est la vie.

"Senki nem kivancsi a szanalmas valaszodra."

Erre ne vegyél mérget.

2015. ápr. 28. 19:53
 10/14 anonim ***** válasza:
30%

"egy honap alatt tobbet keresek, mint barki mas Mo-on."

:))

Na most húzz el innen a pitsába.

2015. ápr. 28. 19:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!