Milyen objektívet?

Figyelt kérdés

Hosszú várakozás után, végre úgy döntöttem, hogy veszek egy DSLR-t. Nézegettem Pentaxot, Nikont és Canont is... de végül a Nikon mellett voksoltam, személyes tapasztalat alapján, meg mert a legjobbnak tűnik ár/érték arányban.

A választás így a Nikon D3200-re esett, mint első DSLR gépem.

Viszont!

Nehezen tudok dönteni, hogy milyen objektívvel vegyem.

Van először is a 18-55mm VRII Kit lencse, amivel 110k a gép és mellé esetleg gondoltam egy Sigma vagy Tamron 70-300mm objektívet is. Mindkettő ugyan annyiba kerül, 40k. A Sigmáról azt olvastam, hogy 200m felett lágy a kép, a Tamronról meg azt, hogy elég erős a kromatikus aberráció.

A másik lehetőség a Nikkor 18-105mm VR lencse, amiről egész jókat olvastam, de kicsit kevésnek tartom a 105mm-t. Továbbá a két 70-300mm-es objektív jó makrózni is, ami nekem hatalmas előny volna, hisz a természetfotózás érdekel a legjobban és hát ahhoz a makró is hozzá tartozik. Persze jó lenne, ha minden célra lenne egy jó objektív, de ezt a luxust nem engedhetem meg magamnak, így elsőre jól kéne választanom.

Ha vannak itt tapasztaltabb fotósok is, szívesen meghallgatnám a véleményüket.

2015. ápr. 28. 11:41
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
55%

A gyári kiegészítő mindenhol drága. Nézz utángyártott portrémarkolatot. A 70-300-akat feljtsd el. Takony kép, giga CA a Tamronnál tuti, nekem volt...

Akkor inkább gyűjtögess hozzá, és nézz egy szép állapotú használt 70-200-as Tamront 120k körül. Vagy vegyél canont, ott az f4 IS nélküli 70-200 115k körül mozog.

Pentaxra is simán rábeszélnélek a fentebb taglalt okok miatt. (ott egyébként már évek óta alap a szigetelt váz)

2015. ápr. 30. 13:32
 12/16 A kérdező kommentje:
Közben már a Pentax K-50 mellett döntöttem. 18-55 + 50-200 objektívekkel.
2015. ápr. 30. 15:16
 13/16 anonim ***** válasza:
Nem értem, Pentaxnál pont hogy olcsóbbak a kiegészítők (és a vázak is). Gondolom mert nem raknak rá 20-30%-ot amiből a marketing kölcségeket fedezik.
2015. máj. 1. 09:42
 14/16 anonim ***** válasza:

Még az előzőhöz:

Sztem is jó választás a Pentax K50, annyi pénzért csak rosszabbat lehet kapni. A DA és a DA L között annyi a különbség hogy az utóbbi müanyag mount (nemtom hogy van magyarul) és nincs quick-shift azaz ne tekergesd a fókusz gyűrűt auto-focus mellett. Másik fém / lehet tekergetni akármikor.

2015. máj. 1. 09:46
 15/16 A kérdező kommentje:

Picit nehéz döntés volt, mert a Pentax nem olyan elterjedt és mindenki a Canon/Nikon vonalat nyomatja. Én sokáig Nikon mellett voksoltam, de több teszt és specifikáció elolvasása után végleg meggyőzött a Pentax. Mivel amatőr természetfotós szeretnék lenni, az időjárásálló váz minden visz. Hiába magasabb a pixelszám a D3200-nál, az elázna esőben. Ezt meg -10°c -ig is kivihetem télen, hóban is, gyönyörű téli képeket készítve.

Bár azért lássuk be, hogy 16000 egy objektív-napellenzőért elég meredek...

60.000 a portrémarkolat? Még szerencse, hogy nincs rá szükségem.

:D Viszont ehhez még a kapható távkioldó is vízálló.

Viszont az 50-200-as lencse KIT lencséhez képest a tesztek/vélemények alapján abszolút nyerő ilyen áron. A műanyag mount még belefér, úgyis vigyázok majd rá, mint a szemem fényére. Az picit jobban fáj, hogy nem adnak hozzá napellenzőt, mert hát teleobinál azért mégis csak... de majd csak túlélem.

Már csak a fekete/fehér mizériát kell eldöntenem... :)

2015. máj. 1. 11:17
 16/16 anonim ***** válasza:
Fekete egyértelműen, szerintem az az alapszíne a fényképezőnek, meg a fémszín (hiába nekem a retro vonal jobban tetszik : ) pl fuji x-a1
2015. máj. 1. 13:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!