Gyerekfotózáshoz milyen objektívet ajánlanátok? Nem csak portré, hanem pillanatképek megörökítéséhez is. Canon vázam van.

Figyelt kérdés
2015. ápr. 27. 12:45
 1/9 anonim ***** válasza:
Hát igazából mindegy szerintem, kitobjektív is megteszi. Ha elmosott háttér ami kéne akkor minél fényerősebb obi.
2015. ápr. 27. 17:48
 2/9 anonim ***** válasza:

A fényerős objektív legnagyobb előnye nem éppen az „elmosódott háttér”, hanem az, hogy tágabb rekesz mellet rövidebb záridővel lehet fotózni. Ami egyébként nem jön rosszul, ha gyerekeket akarsz fotózni, akik szinte állandóan mozognak, és a kit obi 3.5–5.6-os fényerejével szinte lehetetlen lenne bemozdulás-mentes képeket készíteni.

Egyébként ezt tudom ajánlani:

[link]

2015. ápr. 27. 18:22
 3/9 anonim ***** válasza:

Ajánlani lehet csak épp ilyet nem vesz senki, csak az akinek nincs hova tenni a pénzét, vagy munkájából kifolyólag szüksége van rá és utána be is hozza az árát...

Aki itt érdeklődik az általában amatőr vagy középhaladó, és neki közel sincs szüksége ilyen obira.

2015. ápr. 27. 18:27
 4/9 anonim ***** válasza:

Ha ő nem veszi a fáradságot, hogy írjon egy árat, aminél drágább objektívet nem tud/akar venni, akkor miért nem gondolhatnám azt, hogy neki nem számít az ár?

Mindemellett viszonylag kielégítő volt a válaszom első fele. Fényerős objektív kell. Legalábbis az lenne az ideális. Azt meg, hogy neki milyen gyújtótávolság felel meg, illetve szüksége van-e a zoom-ra, ő tudja.

2015. ápr. 27. 19:16
 5/9 anonim ***** válasza:
*miért ne gondolhatnám
2015. ápr. 27. 19:17
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszaitokat, bár kissé szélsőségesekre sikeredtek. :)

Hobbifotós vagyok, saját csemetét fotóznám. Fix objektívre gondoltam, 100-120 ezer Ft-t tudnék rá szánni.

Canon 85 mm 1.8 - ról tapasztalat? Elég jókat lehet róla olvasni.

2015. ápr. 27. 21:09
 7/9 anonim ***** válasza:

Na így mindjárt más!

A Canon 85 mm f/1.8 nem rossz objektív, legalábbis ami a fényerőt illeti. Meg úgy egyébként sem rossz.

Azt viszont neked kell tudnod, hogy a gyújtótávolság mennyire felel meg neked!

2015. ápr. 27. 23:25
 8/9 A kérdező kommentje:
Jelenleg egy 50 mm-es 1.8-as fix obim van, és bár meg vagyok vele elégedve, néha úgy érzem, hogy portrénál torzít... legalábbis 1-2 képen ezt látom. Valamint ez egy nagyon fapados obi, kicsit úgy érzem, hogy "kinőttem" belőle, vágynék egy szebb rajzolatú társára.
2015. ápr. 28. 00:35
 9/9 anonim ***** válasza:
Nem járnál vele rosszul, sokkal kevésbé torzít, mint az 50 mm-es. Portrézásra elég jó, viszont a „pillanatképek megörökítésére” nem feltétlenül alkalmas.
2015. ápr. 28. 21:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!